imagesCAXYJDZEParlamentarii UDMR nu pot fi de acord cu inghetarea pensiilor si se vor abtine la votul asupra bugetului asigurarilor de stat pe 2010, a declarat, miercuri, la dezbaterea din comisiile de munca si sanatate, deputatul UDMR Kerekes Karoly. Deputatul UDMR a precizat ca liderii UDMR vor initia discutii cu conducerea Ministerului de Finante si partenerii de guvernare pe aceasta tema.

„Nu putem accepta inghetarea pensiilor (…). Conducerea UDMR va initia discutii cu conducerea Ministerului Finantelor, partenerii de guvernare. Pana atunci, UDMR se va abtine de la votul asupra punctului de pensie si, la final, de la votul asupra bugetului asigurarilor sociale”, a afirmat deputatul UDMR.

Parlamentarii PSD si PNL vor vota impotriva acestui buget al asigurarilor sociale de stat pe 2010 daca amendamentelor lor nu vor fi acceptate, au declarat si deputatii Ioan Cindrea (PSD+PC) si Victor Paul Dobre (PNL).

Cindreaa aratat ca prin acest proiect de buget valoarea punctului de pensie scade la 39,9% din salariul mediu brut, desi exista o lege care prevede ca acest punct de pensie nu poate fi mai mic de 45% din salariul mediu brut.

PSD este nemultumit si de faptul ca numarul biletelor de tratament scade drastic si ca bugetul de somaj este construit pe date nerealiste.

„Este un buget rupt de realitate  si, daca nu se vor fi acceptate amendamentele, nu-l vom vota”, a spus Cindrea.

Victor Paul Dobre a spus ca bugetul asigurarilor sociale de stat este construit in afara oricaror prevederi legale.

Ministrul Muncii, Mihai seitan, a prezentat, miercuri, la comisii, proiectul bugetului asigurarilor de stat pe 2010, aratand ca valoarea punctului de pensie va fi 732,8 lei, pensia medie de 701,2 lei, iar numarul pensionarilor 4 690.000, iar pensiile vor fi pastrate la nivelul celor din 2009.

Seitan a mentionat ca rata medie a somajului va fi de 7,3%. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here