fmi-logo2Fondul Monetar International va imbunatati, foarte probabil, in aceasta luna, estimarile referitoare la evolutia economiei globale, deoarece revenirea dupa recesiune este mai rapida decat s-a anticipat, a declarat directorul general adjunct al FMI, John Lipsky, citat de The Economic Times. Optimismul mai mare al Fondului se va reflecta in actualizarea analizei World Economic Outlook (WEO), care va fi publicata spre sfarsitul lunii ianuarie, a afirmat Lipsky. Ultimele prognoze au fost prezentate in octombrie 2009.

„Anul 2010 este deschis unui optimism general, dar temperat, legat de perspectiva economica si financiara globala.Perspectivele imbunatatite sunt evidente in datele economice, in performanta pietei financiare si procesul de elaborare a estimarilor economice. Asteptarile oarecum mai optimiste se vor reflecta, fara indoiala, in actualizarea din ianuarie a WEO”, a spus oficialul FMI pe un blog al institutiei financiare internationale.

In octombrie, Fondul a estimat ca economia mondiala va creste cu 3,1% in 2010 , dupa o scadere de 1,1% in 2009.

Lipsky a atras atentia, insa, asupra unor motive de prudenta la adresa estimarilor, mentionand somajul ridicat si sistemul financiar fragil din economiile avansate. El a indemnat guvernele sa mentina masurile de stimulare economica si in 2010. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here