imagesCABQMEMEMinistrul Sanatatii vrea sa identifice un procedeu sau un sistem de masuri pentru ca actiunea de colectare la fondul asigurarilor de sanatate sa fie mai buna, in conditiile in care, in prezent, 10,8 milioane de persoane sunt exceptate de la plata acestora, desi primesc servicii mai mult decat altii.

„Este o inadvertenta in sistem, in conditiile in care exista cinci milioane de platitori la fondul de asigurari de sanatatesi 10, 8 milioane de neasigurati care primesc servicii. Exista multe categorii derogate de la plata acesteia. Trebuie revizuita lista lor, si nu ma refer la elevi sau studenti care nu au venituri, la pensionari pentru care plateste Ministerul Muncii sau la categoriile pentru care plateste Autoritatea pentru Persoane cu Handicap”, a declarat, marti, ministrul Sanatatii, Attila Cseke.

Ministrul a mai spus ca este necesar sa se analizeze posibilitatea de a se aloca la Fondul national de asigurari de sanatate sumele aferente celor peste 10 milioane de persoane care se gasesc in categoriile speciale si nu platesc asigurari de sanatate, dar care beneficiaza de serviciile de sanatate.

Totodata, ministrul Sanatatii are in vedere realizarea unui sistem de asigurari in care Casa de Asigurari de Sanatate sa poata avea contract cu fiecare asigurat in parte pentru plata serviciilor gratuite de care beneficiaza, astfel incat cetateanul sa stie ce servicii sunt acoperite din asigurarile de sanatate.

„Avem in vedere incheierea unui contract intre fiecare asigurat si Casa de Asigurari de Sanatate , pentru ca este nevoie de un pachet minim de servicii medicale”, a mai spus ministrul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here