imagesCAF0XV01Numarul drumurilor judetene pe care este intrerupta circulatia a crescut, dar numarul accidentelor rutiere a scazut, informeaza joi, Ministerul Adminsitratiei si Internelor care prezinta o statistica comparativa intre situatiile din ultimele doua zile in contextul conditiile meteorologice.

Pe autostrada A 1 Bucuresti – Pitesti se circula in conditii de iarna, circulatia fiind intrerupta pe 19 drumuri nationale din sase judete (Vrancea – 5, Buzau – 8, Braila si Tulcea – cate unul, Galati si Prahova -cate doua) si pe 56 de drumuri judetene din noua judete (Arges si Ilfov – cate unul, Botosani -4, Buzau -22, Galati – 2, Prahova -5, Vaslui si Vrancea – cate noua si Ialomita -3).

Astfel, fata de ziua de marti, miercuri a crescut numarul drumurilor judetene pe care circulatia este intrerupta, de la 38 la 56.

Pe de alta parte, numarul accidentelor a scazut, miercuri, fata de marti, de la 35 la 20.

Ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile circulatia feroviara s-a desfasurat cu dificultate inregistrandu-se intarzieri ale trenurilor si chiar blocaje datorita defectiunilor si avariilor produse.

Este restrictionata circulatia pe tronsonul Lehliu – Fetesti trenurile circuland dublate cu mijloace de deszapezire.sapte trenuri sunt anulate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile pe rutele Galati – Buzau, Marasesti – Galati si Tecuci – Marasesti. S-au inregistrat intarzieri mari, de peste 240 minute, la trenurile de calatori pe relatiile Bucuresti-Constanta si Galati-Bucuresti.

Pe relatia CF 704 Galati – Tecuci s-a format un tren special care a circulat in zona statiilor Piscu, Tudor Vladimirescu si Liesti pentru a prelua persoanele inzapezite cu mijloace auto, in zona limitrofa caii ferate si a asigura transportul acestora in statiile Galati si Barbosi.

Politistii au continuat, miercuri, verificarea nivelului de echipare a TIR-urilor in trafic, dar si actiunile de fluidizare a traficului rutier.

in urma actiunilor desfasurate, politistii au aplicat 340 de sanctiuni din care trei administratorilor drumurilor si 337 conducatorilor auto, in valoare de 86.610 de lei.

Politistii din Galati au actionat pentru aplicarea ordinului prefectului privind restrictiile de circulatie. Dea semenea, acestia, dar si colegii lor din Ialomita, Buzau, Vrancea si Braila au verificat respectarea restrictiilor pentru autovehicuele de mare tonaj.

Potrivit MAI, miercuri, fata de ziua anterioara, a scazut numarul localitatilor afectate de intreruperea furnizarii energiei electrice de la 305 la 227, din 12 judete fata de 16.

Un numar de 2.514 persoane si 1.765 de masini au fost evacuate. Cele mai afectate judete sunt Galati – 300 persoane si 950 mijlioace auto, Buzau – 2.169 persoane si 655 mijloace auto si Ialomita – 45 persoane si 60 mijloace auto. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here