images[2]Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel a demisionat, marti, din functie, la mai putin de o luna de la numire, el declarand ca este o decizie personala, fara a preciza motivele care au stat la baza acesteia. Adrian Streinu-Cercel a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca a demisionat din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, precizand doar ca este „o decizie personala”.

El a spus ca nu tine de functia de secretar de stat si ca poate oricand cineva mai bun sa ii ia locul.

La ora transmiterii acestei stiri, el este audiat la Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor in legatura cu gripa AH1N1.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la o intalnire cu presa locala, ca afirmatiile secretarului de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel pravaleau apocalipsa peste Romania, impunand importul de vaccin antigripal, insa acesta nu este necesar, existand un milion de doze la Institutul Cantacuzino.

„M-a alertat declaratia secretarului de stat Streinu-Cercel, care pravalea apocalipsa peste Romania si impunea importul imediat de vaccin antigripal. Romania nu va importa niciun vaccin, avem in acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze, iar in zece zile putem avea inca un milion. Doar opt tari din Europa produc acest vaccin, iar Romania este una dintre ele”, a spus seful statului, potrivit Realitatea TV, referindu-se la declaratiile lui Streinu-Cercel conform carora situatia propagarii virusului gripei noi ar impune importul de doze de vaccin.

Ministerul Sanatatii a renuntat la achizitionarea a un milion de doze de vaccin de la producatori externi pentru ca ar ajunge in Romania in primul trimestru din 2010, iar autoritatile ar fi avut nevoie de ele acum pentru imunizare, pana la realizarea produsului autohton, a anuntat, luni, Adrian Streinu Cercel, dupa ce initial declarase ca Ministerul Sanatatii a trimis, vineri, cereri la patru producatori agreati de Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) pentru un milion de doze de vaccin AH1N1.

Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca l-a informat pe presedintele Traian Basescu despre vaccinarea impotriva gripei AH1N1 intrucat acesta este o problema de securitate nationala.

intrebat de ce a intervenit presedintele Traian Basescu in problema privind vaccinarea daca de aceasta se ocupa specialistii, Videanu a raspuns ca seful statului a intervenit din cauza exagerarilor presei, nu pentru a-l critica pe secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel a fost propus in 5 octombrie, de catre ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, pentru functia de secretar de stat, la acel moment el fiind manager al Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals”. Decizia de numire a lui Streinu-Cercel a fost semnata in aceeasi zi de premierul Emil Boc.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel (53 de ani) a coordonat din functia de secretar de stat directiile de asistenta medicala si sanatate publica, resurse umane, juridic si relatii internationale din cadrul Ministerului Sanatatii.

 (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here