IKEA și Marimekko lansează colecția BASTUA, inspirată de farmecul naturii nordice, de tot ceea ce reprezintă bunăstare și de ritualurile de îngrijire personală. Colecția în ediție limitată cuprinde 26 de produse cu imprimeuri vibrante, de la piese de mobilier, până la articole din sticlă și textile. Aceasta va fi disponibilă în magazine începând cu luna martie.

Colaborarea care a dus la crearea colecției BASTUA redă expertiza IKEA în soluții de amenajare interioară, completată de talentul artistic al celor de la Marimekko, acela de a crea imprimeuri care exprimă bucuria ritualurilor de îngrijire personală. Numele colecției, „BASTUA”, este un termen folosit pentru a descrie saunele din Småland, regiunea din sudul Suediei, unde a fost fondată compania IKEA. Ritualurile de îngrijire personală și saunele nordice au reprezentat punctul de plecare pentru această colecție, care poate fi apreciată atât de cei cărora le place să își petreacă timpul pe malul unui lac, în timpul lunilor călduroase de vară, cât și de cei care doresc să se relaxeze după o zi lungă.

„Colaborarea cu Marimekko a venit ca un pas natural pentru IKEA, întrucât atât noi, cât și ei, ne-am luat angajamentul de a oferi o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni, iar prin colecția BASTUA, ne concentrăm în primul rând pe bunăstare.”, spune Henrik Most, Creative Leader la IKEA. „Colecția îmbină emoțiile oferite de verile nesfârșite cu farmecul simplu și estetic al naturii nordice, concepte redate în piese de mobilier și accesorii pentru casă.”

Colecția BASTUA pune în evidență imprimeuri frumoase și îndrăznețe, care amintesc de natură și de atmosfera unei saune, marcând prima dată când Marimekko a creat un set de imprimeuri gândite exclusiv pentru o colaborare cu un brand. Misiunea Marimekko este de a încuraja oamenii să fie fericiți cu ei înșiși și de a aduce bucurie în viața de zi cu zi a acestora prin culori și imprimeuri îndrăznețe. Unul dintre imprimeurile principale este inspirat de frunzele mari și decorative de rubarbă, care uneori cresc în preajma clădirilor cu saune din Finlanda. Acest imprimeu se găsește pe mai multe articole, inclusiv pe îndrăgita sacoșă de cumpărături FRAKTA.

„O parte fundamentală în călătoria de design și creație a imprimeurilor BASTUA a fost reprezentată de surprinderea esenței originilor finlandeze ale Marimekko, precum și conexiunea pe care această esență o are cu originile istorice ale culturii saunelor.”, spune Rebekka Bay, Creative Director la Marimekko. „Marimekko își propune să aducă bucurie în viața de zi cu zi a oamenilor prin imprimeuri și creații îndrăznețe, iar acum suntem entuziasmați să vedem cum acest lucru prinde contur prin colaborarea cu IKEA.”, adaugă aceasta.

Colecția cuprinde o varietate de produse, de la mobilă și până la articole din sticlă și textile cu imprimeuri vibrante. Halatele, prosoapele și prima găleată pentru saună din istorie reprezintă obiecte folosite, de regulă, pentru a te bucura de momentele petrecute în saună, în timp ce alte articole sunt recomandate pentru a fi folosite înainte sau după acest ritual. Astfel, poate fi vorba de savurarea unei mese, relaxarea pe un scaun confortabil, pentru a-ți regăsi echilibrul, sau crearea unei atmosfere mai calme prin aprinderea lumânărilor BASTUA infuzate cu diferite arome, cum ar fi soc, rubarbă și vanilie dulce.

Colecția BASTUA cuprinde și articole inspirate din designul nordic de mobilă. Masa clasică, împreună cu tăvile versatile și articolele din sticlă ale colecției ajută la crearea unei atmosfere și mai plăcute atunci când savurezi gustările zilnice – indiferent de locul unde alegi să faci acest lucru. Designul special al tăvii BASTUA face ca aceasta să se potrivească perfect deasupra mesei. Din colecție face parte și o bancă, ideală pentru momentele de solitudine, care are un design rafinat și stabil.

„Designul nordic de mobilă a fost mereu caracterizat de linii minimaliste și de construcții simple, care se concentrează pe funcționalitate.”, spune Mikael Axelsson, Designer la IKEA. „Masa din colecția BASTUA este viziunea mea asupra acestui concept, întrucât este realizată din furnir de mesteacăn și are o margine înaltă, care ajută ca obiectele să rămână fixe acolo unde sunt poziționate.”.

Descoperă mai multe despre cum a fost creată colecția BASTUA.

Colecția BASTUA va fi lansată în toate magazinele IKEA în luna martie a anului 2023 și va fi distribuită în limita stocului disponibil.

 

Despre Marimekko

Marimekko este o companie finlandeză de design lifestyle, renumită pentru imprimeurile și culorile sale originale. Portofoliul de produse al companiei include îmbrăcăminte, genți și accesorii de înaltă calitate, precum și articole de decor pentru casă, de la textile până la veselă. Când compania Marimekko a fost fondată în 1951, țesăturile sale cu imprimeuri de neegalat i-au conferit o identitate puternică și unică. În 2021, vânzările nete ale companiei au fost de 152 milioane EUR, iar vânzările de marcă ale produselor la nivel mondial s-au ridicat la 376 milioane EUR. La nivel global, există aproximativ 150 de magazine Marimekko, iar magazinul online deservește clienți din 35 de țări. Piețele principale sunt Europa de Nord, regiunea Asia-Pacific și America de Nord. Grupul are aproximativ 410 de angajați. Compania este cotată pe Nasdaq Helsinki Ltd. marimekko.com

 

Despre IKEA

IKEA oferă mobilier de casă bine proiectat, funcțional și accesibil, de înaltă calitate, produs cu grijă pentru oameni și mediu. Există mai multe companii cu proprietari diferiți, care lucrează sub marca IKEA, toate împărtășind aceeași viziune: să creeze o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni. IKEA a fost fondată în Suedia în 1943.

 

Despre sistemul de francize IKEA

Retailer-ul IKEA este operat printr-un sistem de francize cu francizați care sunt autorizați să comercializeze și să vândă gama de produse IKEA pe teritoriile geografice specificate. Inter IKEA Systems B.V. este proprietarul conceptului IKEA și al francizorului IKEA la nivel mondial, care atribuie, de asemenea, diferite companii IKEA să dezvolte gama de produse, să furnizeze produse și să ofere soluții de comunicare. Astăzi, 12 grupuri diferite de companii au dreptul să dețină și să opereze canale de vânzare IKEA în cadrul acordurilor de franciză cu Inter IKEA Systems B.V.

 

Despre Inter IKEA Group

Grupul Inter IKEA include Inter IKEA Systems B.V., IKEA Suedia AB, IKEA Supply AG și IKEA Industry AB. Inter IKEA Holding B.V.este părintele pentru grupul Inter IKEA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here