Sursa foto: https://unsplash.com/photos/zFEY4DP4h6c

Se crede ca pana la doua treimi din corpul uman este alcatuit din apa, asa ca rezulta in mod natural ca hidratarea este importanta. A bea suficienta apa poate contribui la o inima sanatoasa, o stare de spirit mai buna si o piele mai curata, plus ca poate creste semnificativ nivelul de energie.

Beneficiile consumului de apa  sunt bine documentate (conform NHS, este vorba de 6 pahare  sau aproximativ doi litri pe zi), dar cat de important este ca apa sa fie filtrata? Pe piata exista numeroase tipuri de filtre apa potabila care pot fi utilizate pentru a obtine o apa mai curata.

Este posibil ca apa de la robinet sa nu fie atat de curata pe cat pare

Companiile de apa  ofera servicii vitale pentru tratarea si curatarea apei, dar chiar si apa tratata ar putea sa nu fie atat de curata pe cat ar trebui. Potrivit specialistilor, se folosesc mai multe procese, iar apa bruta preluata din rezervoare si rauri este supusa tratarii, filtrarii, aerarii si dezinfectarii.

Dupa ce firma de tratare termina cu apa ea este curata, dar trebuie luat in considerare  ca apa traverseaza kilometri de conducte pentru a ajunge la casa  si ar putea intra in contact cu contaminantii pe parcurs. De aceea, apa ar trebui filtrata si in interiorul casei.

Filtrarea poate ajuta la economii considerabile

Utilizatorii de filtre ar putea economisi mult pe termen lung pentru ca nu vor mai cheltui pe apa imbuteliata. De asemenea, se vor evita costurile cu reparatiile necesare atunci cand apa dura afecteaza tevile si electronicele. Recomandarea este sa fie utilizate filtre de foarte buna calitate, care sa ajute la diminuarea duritatii apei si care sa o faca usor de baut. Chiar daca la inceput nu pare, pe termen lung se vor obtine economii importante.

Alegerea filtrelor depinde de mai multe aspecte cum ar fi locul in care vor fi montate, dimensiunile robinetilor, tipul de apa ce trebuie filtrata, consumabilele, brandul si, desigur, bugetul alocat pentru filtre, care trebuie sa fie unul rezonabil, astfel incat sa fie ales cel mai bun raport intre pret si calitate si nu cel mai ieftin produs.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here