Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/black-and-white-stripes-fedora-hat-101537/

Deoarece un nou-nascut inca nu isi poate regla temperatura corpului, este de obicei invelit intr-o patura imediat dupa nastere si asezat pe pieptul gol al mamei pentru a fi leganat. Abia mai tarziu copilul tau va primi primele haine pe care sa le poarte.

Imbracamintea din fibre naturale precum lana sau matasea sau bumbacul sunt deosebit de potrivite. La inceput, un nou-nascut cu siguranta nu are nevoie de o garderoba completa cu tinute diferite. Un echipament de baza solid de la Exa Kids compus din cateva lucruri este suficient.

Un body cu maneca lunga functioneaza mai bine decat camasile, deoarece raman pe loc si tine spatele si burtica bebelusului la adapost. Body-urile wrap sunt deosebit de populare, deoarece sunt foarte usor de imbracat.

Salopete si combinezoane de la Exa Kids

Salopetele sunt mai confortabile decat pantalonii pentru nou-nascuti, deoarece burtica este inca sensibila si nu o strang. Salopeta este de obicei purtata peste corp. Pentru a usura schimbarea scutecelor, multe modele pot fi deschise intre picioare.

In functie de temperatura din casa ta, poti alege o jacheta usoara din bumbac sau o rochita compusa din 3 piese, un trening bebelusi, un combinezon bebe etc. Sosetele mentin picioarele bebelusului calde. Sosetele mici de lana sunt deosebit de potrivite.

Nou-nascutii pierd multa caldura corporala prin cap, asa ca are sens sa poarte si o caciulita la inceput. De asemenea, ii poti oferi bebelusului tau o blanita bebe, un trening ursulet, o salopeta bebe sau un compleu compus din mai multe piese.

Nou-nascutii au nevoie de multa caldura. Acest lucru este valabil mai ales pentru bebelusii foarte mici sau prematuri. Odata cu inaintarea in varsta, copilul tau isi poate regla din ce in ce mai bine temperatura corpului. Pana atunci, trebuie sa ii asiguri suficienta caldura si sa-l imbraci corespunzator.

Pe de alta parte, nici copilul nu ar trebui sa se incalzeasca prea mult. Asa ca verifica din cand in cand temperatura corpului atingand gatul bebelusului. Daca pielea de acolo are aproximativ aceeasi temperatura cu mana ta calda, l-ai imbracat corect.

Pe de alta parte, mainile si picioarele reci nu sunt imediat un motiv de ingrijorare, deoarece nu inseamna neaparat ca copilul tau ingheata. Poti imbraca copilul cu o salopeta calduroasa si astfel te asiguri ca picioarele nu ingheata.

Acorda atentie marimii corecte

Pentru a alege marimea potrivita a hainelor pentru bebelusi, poti folosi inaltimea copilului ca ghid pentru marimea imbracamintei. Exista intotdeauna aproximativ patru, sase centimetri intre marimile rochitelor, de exemplu.

Daca copilul tau s-a nascut de 52 de centimetri, 56 ar fi probabil urmatoarea marime mai mare. Cu toate acestea, daca bebelusul tau se grabeste sa vada lumina zilei, il poti imbraca in haine speciale pentru prematuri. Deoarece nu stii inainte de nastere cat de mare va fi copilul tau, nu ar trebui sa cumperi prea multe haine pentru bebelusi in timpul sarcinii.

Bluzele si pantalonii pot fi imbracate in acelasi mod ca si body-urile sau combinezoanele. In functie de anotimp, bebelusul tau poate purta si aceste articole vestimentare. Cu cat copilul tau creste si devine mai mobil, cu atat este mai important sa ai imbracamintea potrivita pregatita pentru fiecare situatie si pe care o poti gasi in magazinul online Exa Kids.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here