Cum poti combate stresul? Iata 3 metode eficiente!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/bmJAXAz6ads

 

Stresul este una dintre bolile secolului XXI, care afecteaza oamenii de toate varstele, inclusiv copiii. Acesta are un efect negativ puternic asupra starii generale de sanatate si a calitatii vietii, motiv pentru care oamenii ar trebui sa gaseasca solutii pentru a evita situatiile stresante si pentru a combate stresul din viata lor.

Cauzele care duc la aparitia acestor situatii stresante sunt foarte multe si difera de la o persoana la alta. De aceea si metodele care exista pentru combaterea stresului sunt numeroase, astfel incat sa se potriveasca nevoilor si stilului de viata al oamenilor.

Unele dintre metodele de combatere a stresului care sunt foarte populare si recomandate adesea de diferiti specialisti sunt:

Adoptarea unui stil de viata sanatos

Un stil de viata sanatos presupune un regim alimentar variat si echilibrat, precum si un program regulat de exercitii fizice. In acest fel se lucreaza atat asupra fizicului, dar mai ales asupra psihicului.

Stresul si oboseala pot determina oamenii sa aleaga alimente nesanatoase, cunoscute ca „mancare de confort”, care contin o cantitate foarte mare de grasimi, sare si zahar. Desi pe moment, acestea amelioreaza senzatia de foame si imbunatatesc starea de spirit, efectele pe care le au asupra sanatatii sunt unele negative.

In plus, alegerea unor alimente sanatoase si naturale sustine psihicul uman, sistemul nervos, devenind astfel mai rezistent in fata situatiilor stresante.

Timpul pentru odihna si relaxare este esential

Viata moderna este una agitata si aglomerata, dar chiar si in aceste conditii, oamenii trebuie sa isi acorde timp pentru ei, pentru a se odihni, relaxa si pentru a face lucruri care le fac placere, cum ar fi cititul sau calatoritul.

De exemplu, o zi sau un weekend alocat propriei persoane, in care pot merge la un centru wellness, ii poate ajuta sa se relaxeze si sa isi „incarce bateriile” pentru o noua saptamana agitata.

Intr-un astfel de centru wellness sunt disponibile o varietate de servicii si tratamente, proceduri, destinate atat psihicului, si fizicului. O sedinta de masaj cu roci vulcanice este benefica pentru organism din toate punctele de vedere, iar un tratament de infrumusetare le poate ajuta pe femei sa isi recapete increderea in ele, pentru a face fata provocarilor si activitatilor de zi cu zi.

Situatiile stresante ar trebui evitate

O alta metoda de a combate stresul din viata lor este ca oamenii sa evite situatiile stresante. Cu toate ca unele nu pot fi evitate, cum ar fi indatoririle de la locul de munca, de exemplu, in astfel de situatii oamenii ar trebui sa fie mai relaxati si sa se concentreze pe partea pozitiva a lucrurilor.

De asemenea, o mai buna organizare si o prioritizare a activitatilor si sarcinilor, curajul de a spune „nu” atunci cand situatia permite si oamenii se simt coplesiti de responsabilitatile pe care le au, sunt si ele metode prin care pot fi evitate unele situatii stresante.

Prin urmare, totul sta in puterea oamenilor de a reduce cantiatea de stres la care se supun zilnic si care le afecteaza intreaga viata.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here