Lichidul pentru tigara electronica este unul din acele lucruri pe care ti le poti face acasa astfel incat sa raspunda in proportie de suta la suta nevoilor si placerilor tale. Poate parea activitate de vaperi profesionisti, insa daca stii exact ce trebuie sa iti ofere lichidul pentru vape, cu siguranta vei obtine ceea ce iti doresti. Afla in cele ce urmeaza tot ce ai nevoie sa stii despre componentele lichidului pentru tigari electronice. Astfel, vei reusi sa iti creezi acasa un coktail de arome intocmai pe gustul tau.

Cum preparam lichidul vape?

Ca sa iti prepari acasa lichidul pentru tigara electronica ai nevoie, in primul rand, sa cunosti componentele care alcatuiesc e-lichidul.

  • Baza de lichid este disponibila in mai multe variante, in functie de compozitie. Daca iti doresti o senzatie similara fumatului, opteaza pentru o baza de lichid care are in compozitie mai multa Glicerina Vegetala. Daca insa iti doresti vapori mai densi si arome mai intense, cea mai potrivita este baza de lichid cu Propilen Glicol. Exista insa si baze de lichid care combina cele doua substante astfel incat sa beneficiezi de ambele senzatii.
  • Nicotina este singurul element caruia trebuie sa ii acorzi atentie suplimentara. Deoarece supradozajul cu nicotina este extrem de periculos, trebuie sa ai grija sa nu depasesti doza pe care organismul tau o tolereaza. Mai mult, deoarece nicotina se absoarbe prin piele, atunci cand se manevreaza sticluta cu nicotina este recomandata purtarea de manusi.
  • Aromele sunt atat de multe incat mai mult ca sigur vei gasi chiar si cele mai exotice sau neobisnuite gusturi. Spre exemplu, in categoria lichid vape DIY de la Voore vei gasi cel putin 450 de arome din toate categoriile: fructe, plante, prajituri, cafea, dar si arome clasice de tutun.

Aceste trei ingrediente le amesteci intr-un recipient din care poti umple rezervorul tigarii electronice. Recipientele sunt de mai multe dimensiuni, de la 10 ml pana la 230 ml, gradate sau simple. In acest fel vei putea avea la tine in permanenta o sticluta cu lichidul favorit.

Ce substante contin lichidele si aromele vape?

In ceea ce priveste substantele ce se regasesc in lichidul de tigara electronica, oamenii de stiinta inca mai cerceteaza efectele acestora pe termen lung asupra organismului. Cu toate acestea, s-a constatat ca substantele analizate pana acum sunt regasite si in multe alimente sau provin din surse naturale.

  • Glicerina Vegetala este fabricata din plante, din ulei de palmier si de cocos. Glicerina in sine, expusa unei surse de caldura, produce vapori. Aceasta este densa, incolora si are un gust dulceag.
  • Propilen Glicol este un alcool inodor si incolor care se adauga in unele medicamente sau alimente. Unele persoane au aratat insa alergii cand ingereaza aceasta substanta.
  • Aromele, cele care ofera unul din farmecele vapatului, sunt create si selectate de aceleasi companii care furnizeaza aromele din industria alimentara.
  • Nicotina sau sarurile de nicotina sunt singurele ingrediente optionale din lichidul de vapat. De aceea, multi fosti fumatori ajung sa elimine dependenta de nicotina prin reducerea treptata a acesteia din e-lichid.

Acum, ca stii tot ce ai nevoie pentru a iti crea acasa coktailul de arome preferat pentru tigara electronica poti porni linistit pe drumul vaperilor profesionisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here