Canapeaua este piesa centrală din livingul tău, este locul în care te relaxezi după o zi de muncă împreună cu familia sau prietenii, iar uneori,  locul care le oferă invitaților tăi confort peste noapte. De aceea, în alegerea unei canapele trebuie să ții cont de anumite aspecte, ce merge mai bine în sufrageria ta, o canapea extensibilă sau una fixă.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi

Extrem de important este spațiul pentru care achiziționezi canapeaua, astfel o canapea compactă va oferi mai mult spațiu unui living mic, în timp ce un colțar sau o canapea cu brațe și spătar voluminoase, îl va diminua. Într-un living mic, dar deschis, de tip loft, poți amplasa canapeaua în așa fel încât ea să delimiteze spațiul. Dacă ai, însă, la dispoziție un living spațios, poți achiziționa o canapea mai mare și o poți pune în valoare prin amplasarea ei departe de pereți, în așa fel încât să fie accesibilă din mai multe părți. În acest caz, ai grijă ca partea din spate a canapelei să arate impecabil. Următoarele două aspecte importante sunt scopul și funcționalitatea canapelei. În cazul în care ai nevoie de spațiu suplimentar de dormit, soluția ideală o reprezintă achiziționarea de la început a unei canapele extensibile, dar ține minte: sistemele de extensie reduc confortul de zi cu zi al canapelei, prețurile fiind mai ridicate la canapele cu sisteme de extensie pentru uz zilnic. Forma și designul canapelei depind de stilul de amenajare interioară al livingului tău, astfel pentru un living modern, vei dori să te orientezi către modele cu linii fine, fără brațe și spătare voluminoase, cu picioare cât mai discrete, în timp ce pentru un living clasic, te vei îndrepta către canapele cu spătar înalt, brațe voluptoase și forme mai pline. În ceea ce privește materialul tapiseriei, pielea naturală sau ecologică se va potrivi mai bine într-un birou sau într-un spațiu public decât într-o casă, datorită lipsei de confort oferită de material în contact cu pielea umană. Dacă te hotărăști totuși pentru o canapea cu tapiserie din piele naturală sau ecologică, ține cont că aceasta ar rezista mai mult timp în casa unui cuplu tânăr decât în cea a unei familii cu copii sau animale de companie.  Bumbacul este un alt material extrem de agreat, avantajele principale fiind prețul redus și gradul de întreținere scăzut.

Avantaje și dezavantaje

Dacă te hotărăști pentru o canapea cu funcții suplimentare, cum ar fi cele cu funcții de masaj sau cele cu reglare a spătarului și brațelor printr-un sistem electric, ține cont de faptul că trebuie să ai în permanență o priză sau un prelungitor pentru alimentare lângă o astfel de canapea. Funcțiile suplimentare ridică substanțial costurile, dar dacă îți dorești confort maxim, îl poți găsi într-o astfel de canapea. Atunci când alegi culoarea sau accesoriile canapelei tale, nu uita, că aproape orice magazin sau catalog online oferă posibilitatea schimbării acestora.  Biano.ro este un catalog online pentru mobilă și decorațiuni, care îți ușurează căutările oferindu-ți  posibilitatea de a selecta produsele dorite în funcție de nevoi și preferințe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here