Atunci când te muți într-o casă nouă sau dorești să îți reamenajezi locuința, trebuie să ai în vedere foarte multe aspect importante pentru a achizitona mobilier modern, dar și de calitate, care să reziste mult în timp, pentru a-l putea utiliza o perioada cât mai îndelungată. Baia este o încăpere care nu trebuie neglijată sub nicio formă, astfel că mobilierul și obiectele sanitare din această trebuie alese cu mare grijă pentru a oferi un aspect inedit băii, dar și pentru a fi cât mai rezistente la umiditate. Lavoarul de baie este un obiect indispensabil, iar deoarece pe piață există o mulțime de modele care de care mai deosebite, alegerea sa a devenit și una destul de dificilă.

 

Există o mare diversitate de lavoare, toate realizate să satisfacă tot mai multe gusturi și preferințe, de la lavoare suspendate, potrivite pentru locuințele minimaliste, până la lavoarele pe blat, potrivite pentru persoanele care își doresc un design interior modern sau lavoare freestanding pentru cei care își doresc o amenajare cu impact vizual puternic. Fără îndoială, pe lângă partea funcțională, un lavoar de baie poate oferi băii și un aspect estetic plăcut, astfel că dacă optezi pentru un lavoar cu un model deosebit întreagă încăpere va capăta un aer deosebit. Atunci când achiziționezi un astfel de produs este extrem de important să alegi un lavoar de baie de calitate superioară, pentru a-l putea utiliza o perioada cât mai îndelungată, dar care să îndeplinească și anumite caracteristici.

5 trucuri pentru a alege un lavoar de baie perfect

1.Alege lavoarul în funcție de stilul decorativ al băii

Lavoar suspendat, lavoar pe blat, lavoar incastrat, lavoar freestanding – pe piață există o mulțime de modele de lavoare pentru baie, astfel că este destul de dificil să alegi modelul potrivit, mai ales atunci când îți plac mai multe tipuri sau culori. Cel mai bine însă este să alegi un lavoar de baie care să se potrivească cu stilul decorativ, cu culorile predominante sau chiar cu personalitatea băii tale. În felul acesta, poți achiziționa și celelalte elemente, cada de baie, cabina de duș sau vasul wc, precum și alte piese de mobilier, care să fie în concordanță cu lavoarul nou cumpărat. De asemenea, trebuie să iei în calcul dacă baia respectivă este o baie de serviciu, baia copiilor, o baie utilizată mai rar sau baia principală, utilizată cel mai des de către toată lumea. În felul acesta, achiziționarea lavoarului trebuie să se facă în funcție de scopul pe care îl are baia pentru a acoperi toate nevoile de utilizare.

 

  1. Consultă modelele și ofertele de pe piață

Un aspect extrem de important atunci când doreșți să achiziționezi un lavoar pentru baie se referă la faptul că înainte de a cumpără produsul, trebuie neapărat să consulți și celelalte oferte de pe piață pentru a-l cumpără pe cel care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale. Este esențial ca pentru a achiziționa produsul perfect, și ca material, dar și ca preț, să mergi prin toate magazinele de specialitate, să cauți modele online sau să răsfoiești diverse reviste de amenajări interioare pentru a te pune la curent cu toate modelele care sunt în tendințe, dar și pentru a vedea mai multe oferte de preț.

Modele actuale de lavoare pentru baie sunt diversificate, pe piață existând o multime de produse, de la cele moderne sau avangardiste, până la cele simple sau clasice. Indiferent însă de ce stil decorativ va avea baia ta, vei putea face alegerea potrivită abia după ce vei consulta mai multe oferte de preț și abia după ce vei vedea mai multe modele care ți-au plăcut.

  1. Ia în considerare montajul și modul de prindere al lavoarului

Modalitatea de instalare este un aspect esențial atunci când achiziționezi un lavoar pentru baie, deoarece există mai multe posibilități de montare a acestuia – poate fi încastrat în dulăpiorul de baie, poate fi un lavoar montat pe blat, poate fi suspendat pe perete sau lavoar cu corp întreg montat direct pe pardoseală. Alegerea este recomandat să o faci în funcție de preferințele fiecăruia, precum și de stilul decorativ predominant.

Atunci când îți dorești o un lavoar de baie modern și minimalist, care se achiziționează individual, fără a avea vreun suport, trebuie să apelezi la o firma specializată care produce mobilier de baie, astfel încât să alegi un corp sau un blat pe care să fie instalat lavoarul respectiv. Poți opta pentru o chiuvetă care se achizițonează doar împreună cu dulăpiorul sau cu corpul în care este incastrat, fiind disponibile și diverse seturi care oferă și oglindă, seturi care se cumpără doar împreună. De asemenea, dacă îți dorești un lavoar de baie deosebit, poți apela la diverse fime specializate în montaj și instalații, care îți vor recomandă modele de lux.

  1. Acordă atenție deosebită materialului din care este fabricat

Dacă dorești să achizitonezi un lavoar de baie trebuie să iei în calcul și materialul din care acesta este fabricat, lucru este de important mai ales în situațiile în care dorești să îl cureți. Materialul din care este fabricat un lavoar de contează mult pentru igienă, acesta se poate murdări mai ușor sau mai greu în funcție de acest aspect, dar contează mult atunci când îți dorești ca lavoarul să devină parte integrantă a băii și vrei să se potrivească perfect cu toate celelalte piese de mobilier și elemente decorative predominante.

Poți opta pentru diverse tipuri de lavoare pentru baie, fabricate din materiale precum ceramică, sticlă, porțelan, metal, marmură, granit sau compozit. Indiferent însă de materialul din care este confecționat, trebuie să alegi mereu un lavoar de calitate pentru a-l folosi cât mai mult timp și să îl îngrijești în mod corespunzător.

  1. Pune accent pe toate caracteristicile băii

Pentru ca lavoarul pe care dorești să îl cumperi să se potrivească întocmai cu celelalte elemente ale băii, trebuie să iei în calcul nu doar stilul decorativ caracteristic, ci și formă sau mărimea băii. Dacă baia ta este una mică și strâmtă, nu este recomandat să cumperi o chiuvetă prea mare, care face greoaie circulația în baie pentru că o astfel de chiuvetă cere și un corp de mobilier la fel de mare. Dacă baia ta este una mai încăpătoare sau chiar baia principala, poți achiziționa un lavoar de dimensiuni mai mari sau chiar un lavoar dublu pentru a putea fi folosit concomitent de 2 persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here