Londra este cu adevarat un oras minunat cu o populatie imensa, cosmopolita si foarte multe lucruri de facut. Este poate orasul cel mai cosmopolit din Europa, unde 37% din populatie sunt nascuti in afara UK. Drumul pana acolo este destul de lung, fiind practic situat in capatul celalalt al Europei, la doua fusuri orare distanta. O firma de transport persoane Anglia-Romania poate fi alegerea ideala pentru un roadtrip in care sa vezi toata Europa pana a ajunge in aceasta metropola gigantica de 9 milioane de locuitori.

 

Londra gazuieste un numar mare de patinoare. Daca ai de gand sa vizitezi Londra in timpul sezonului rece, poti infrunta depresia de iarna facand un pic de miscare la patinoar.

Londra este unul din cele mai grozave locuri in care poti sarbatori Anul Nou Chinezesc, iar Trafalgar Square este locul ideal unde trebuie sa fii in data respectiva. Vei avea parte de parade si spectacole, precum si mancare chinezeasca delicioasa in Chinatown. Cu adevarat o zi perfecta de iarna.

Nu trebuie sa calatoresti tocmai in Irlanda de Nord pentru a sarbatori St Patrick’s Day. Se organizeaza multe evenimente si o mare parada de acea zi, iar cei care sarbatoresc nu sunt doar irlandezi!

Admira lalelele din Holland Park. Lalelele ce infloresc in luna martie sunt printre cele mai frumoase pe care le vei vedea in vreun oras.

Bucura-te de concertele din Royal Albert Hall. Din iulie pana in septembrie se desfasoara o serie de concerte de muzica clasica.

Vizioneaza un film la Summer Screen la Casa Somerset. Aceasta locatie este sublima deoarece ai ocazia sa stai la un picnic si sa vizionezi un film difuzat pe cel mai mare ecran outdoor din Londra. Curtea interioara si atmosfera relaxata ii dau locului un ambient placut.

Traieste o experienta caraibiana in timpul festivalului Notting Hill. Acest festival ce se petrece in luna august celebreaza spiritul caraibian din anul 1966 incoace.

Admira privelistea de pe Catedrala Westminster. A nu se confunda cu Westminster Abbey.. Acest inalt edificiu este de multe ori trecut cu vederea de turisti, ceea ce il face o “bijuterie ascunsa” ce iti poate oferi o priveliste impresionanta si cateva momente de solitudine (daca ai noroc).

Fa-te auzit la Speaker’s Corner (Coltul oratorilor). Poti auzi pareri de tot felul in “Coltul oratorilor” din Hyde Park unde vin pasionati de public speaking si londonezi nemultumiti de una-alta. Daca te simti suficient de stapan pe limba engleza, poti tine chiar tu un discurs, intrucat oricine isi poate exprima opinia. Este o traditie inca din anul 1872, iar partea frumoasa este ca poti vorbi despre ce doresti atat timp cat nu folosesti limbaj obscen.

Cumpara o carte de la anticariatul plutitor. Anticariatul plutitor este ancorat in Camden Lock, Angel, Hackney sau Paddington. Este singurul anticariat plutitor din toata Londra si isi schimba locatia din doua in doua saptamani. Aici se mai tin si concerte, evenimente de slam poetry si preturi promotionale pentru o varietate de carti pe diferite teme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here