Stiai ca nuantele pe care le alegi in decorarea dormitorului isi pun amprenta nu doar asupra calitatii somnului, ci si asupra vietii tale de cuplu? Daca vrei sa fii fericit si sa te bucuri de armonie alaturi de partenerul tau, trebuie sa afli care este culoarea potrivita pentru dormitor.

Psihologii britanici au descoperit ca perechile care au dormitoarele amenajate in tonuri calde sunt mai activi din punct de vedere intim decat cuplurile cu dormitoarele decorate in nuante reci. Mai precis, un dormitor amenajat in nuante aurii stimuleaza si inlesneste comunicarea intre cei doi parteneri, iar unul amenajat in nuante de rosu sau violet contribuie la mentinerea pasiunii in viata de cuplu. Mai putin atrasi unul de celalalt sunt partenerii care se odihnesc intr-un dormitor decorat in tonuri de roz si bleu, chiar daca se bucura de un somn mai odihnitor.

Nuantele reci (bleu, albastru, verde etc.), asa cum le spune si numele, aduc raceala in viata de cuplu, iar dormitoarele amenajate in culori inchise (wenge, negru, ciocolatiu sau gri) apartin cuplurilor pe cale de destramare, au descoperit psihologii.

Dormitorul amenajat in nuante de violet

Aceasta culoare plina de mister este recomandata cuplurilor care simt ca viata lor intima a devenit monotona si este lipsita de diversitate. Psihologii sustin ca violetul si nuantele lui are puterea de a scoate la iveala cele mai intime si ascunse fantezii ale celor doi parteneri, facandu-i pe cei doi sa gaseasca curajul necesar pentru a le pune in aplicare.

Culoarea rosie in decorul dormitorului matrimonial

Simbolul pasiunii, culoarea rosie si nuantele sale te pot ajuta sa reaprinzi scanteia in viata de cuplu. Un covoras, un set de perdele sau draperii, cateva pernute decorative intr-o nuanta aprinsa de rosu, plasate strategic in dormitor, isi vor face efectul numaidecat, sustin psihologii. Pe de alta parte, daca ciondanelile sunt la ordinea zilei in relatia ta, rosul nu va face decat sa stimuleze cheful de cearta si de scandal. De asemenea, folosita in cantitati prea mari, culoarea rosie poate deveni obositoare. Pentru un somn odihnitor, psihologii recomanda sa nu abuzam de rosu in dormitor si sa-l folosim doar in calitate de accent cromatic.

Portocaliul recomandat in dormitoarele cuplurilor tinere

In opinia psihologilor, tinerii se simt mult mai confortabil si mai increzatori in incaperi viu colorate. De aceea, cuplurile tinere care n-au trecut inca pragul varstei de 30 de ani pot alege sa-si decoreze dormitorul in nuante vesele de portocaliu. Aceasta culoare dinamica si plina de viata se asorteaza perfect cu pofta de viata a tinerilor, contribuind totodata la dezvoltarea relatiei de prietenie, necesara si ea intr-un cuplu. Pe de alta parte, nuantele stridente de orange ii pot irita pe cei trecuti de prima tinerete. Caramiziul, o nuanta mai calda si mai potolita de portocaliu, ii indeamna pe parteneri sa aiba rabdare si sa invete sa cedeze unul in fata celuilalt.

Esti o fire creativa? Decoreaza-ti dormitorul in albastru

Dormitorul amenajat in alb si bleu sau alb si albastru este recomandarea psihologilor pentru persoanele care fac munca de creatie, pentru contabili, adica pentru toti cei ce depun efort intelectual. Albastrul si nuantele lui ajuta la golirea creierului de toate gandurile de peste zi, contribuind astfel la relaxarea psihica. Folosirea exclusiva a albastrului si nuantelor lui in amenajarea dormitorului va duce la racirea relatiei intre cei doi parteneri. Din acest motiv, psihologii recomanda completarea decorului cu cateva accesorii de culoare rosie, care vor mentine aprinsa pasiunea in cuplu: o comoda, un fotoliu, un covoras sau doua veioze, de exemplu.

Dormitorul amenajat in culoarea verde contribuie la relaxare

Psihologii sustin ca cea mai relaxanta culoare a spectrului cromatic, pentru toate categoriile de persoane, este verdele. Un dormitor decorat in nuante de verde va contribui la relaxare si la obtinerea unui somn odihnitor. Verdele si nuantele lui sunt recomandate mai ales sportivilor si persoanelor care depun mari eforturi fizice, prin prisma meseriei. Folosit in decorul peretilor, in calitate de nuanta a perdelelor si draperiilor sau chiar a lenjeriei de pat, verdele stimuleaza la descatusarea fanteziilor erotice, facandu-i pe cei doi parteneri sa se apropie din punct de vedere intim.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here