Pentru ca litoralul turcesc te poate bulversa cu diversitatea turistica, ti-am pregatit un sumar al celor mai bune 3 statiuni din Turcia , recomandate familiilor cu copii.Vei afla tot ce trebuie sa stii despre calitatea plajelor, despre principalele obiective turistice.

Vremea din ce in ce mai insorita ne aminteste ca, doar cateva saptamani ne mai despart de inceperea sezonului estival. Asa ca, te intrebam: tu unde vrei sa mergi in aceasta vara? Daca nu esti hotarat, iti oferim noi o sugestie: Turcia, una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta (alaturi de Grecia si Spania), nu doar gratie reliefului fabulos si a puzderiei de plaje, ci mai ales datorita serviciilor hoteliere impecabile si a facilitatilor pentru familiile cu copii.

Daca nu esti fan al aglomeratiei si nici al temperaturilor exagerate (in lunile iulie-august, temperaturile pot atinge si 42 de grade Celsius!), dar mai ales, daca ai in plan sa-ti petreci vacanta impreuna cu cei mici, sfatul nostru este sa iti indrepti atentia catre un sejur extrasezon – lunile mai, iunie, septembrie si chiar octombrie fiind cele mai potrivite.

Si pentru ca litoralul turcesc te poate bulversa cu diversitatea turistica, ti-am pregatit un sumar al celor mai bune 3 statiuni din Turcia, recomandate familiilor cu copii. Vei afla tot ce trebuie sa stii despre calitatea plajelor, despre principalele obiective turistice ca si despre cele mai potrivite oferte de cazare, atat din perspectiva apropierii fata de malul marii si de aeroport, cat si a serviciilor ce vizeaza familiile cu copii – animatie, babysitting, locuri de joaca sau activitati de divertisment.

Statiunea Bodrum

Cunoscut si ca orasul in care Herodot (parintele istoriei) a vazut lumina zilei, Bodrum este in egala masura un oras istoric cat si o statiune extrem de apreciata din punct de vedere turistic. Principala atractie o reprezinta golfurile stancoase si plajele acoperite cu nisip fin – Gumbet (unde vei beneficia gratuit de sezlonguri si umbrele), Turgutreis (plaja intima, ingusta, ideala pentru copii), Bitez (renumita pentru windsurfing), Gumusluk sau Ortakent. In ceea ce priveste activitatile, fii pregatit pentru surf sau croaziere pe Marea Egee, picnic pe vapor, ciclism sau drumetii montane. Nu pierde din vedere nici ruinele Mausoleului Halicarnas, Poarta Myndos sau Muzeul de Arheologie Subacvatica!

Ca sugestie de cazare, iti propunem 3 hoteluri de 5 stele recomandate familiilor cu copii, aflate la mica distanta de aeroport, centrul orasului si plaje, toate dotate cu locuri de joaca, piscine si tobogane, terenuri de minisport (fotbal si golf), plaje proprii (cu pietris sau platforma) restaurante a la carte dar si cu meniu dietetic/vegetarian, animatie, cluburi de activitati si servicii de babysitting (contra cost) – hotel Kervansaray (localizat pe malul marii, la 11 km de centrul orasului Bodrum si 21 km de aeroport), hotel Green Beach Resort Bodrum (majoritatea camerelor au vedere la mare) si hotel Isil Club Bodrum Milta (plaja proprie cu nisip si pietris, sezlonguri, saltele si baldachine gratuit).

Statiunea Kemer

Este o localitate linistita, pe malul Marii Mediterane, la poalele muntilor Taurus. Cea mai mare parte a plajei este acoperita cu nisip si pietricele, exceptand portiunea din apropierea Marinei Kemer, unde nisipul este fin si auriu. Daca te intrebi de ce se afla in top 3 statiuni din Turcia recomandate familiilor cu copii, iti vom raspunde imediat! Kemer este o asezare pitoreasca unde nu vei resimti absolut deloc caldura sufocanta a verii, datorita reliefului muntos si a padurilor de pini, aflate peste tot in statiune. Hotelurile au putine nivele si se intind pe domenii vaste, pline de verdeata. Desi pare locatia perfecta pentru o vacanta linistita, Kemer iti ofera suficiente optiuni de distractie, de la baruri, cafenele si discoteci la sporturi nautice, un aquapark si chiar un delfinariu! La capitolul obiective turistice, in imediata apropiere a statiunii vei descoperi Parcul National Yurukler si ruinele oraselor antice Phaselis si Olympos.

In functie de buget, in Kemer vei afla atat oferte de cazare all-inclusive in hoteluri luxoase cat si hoteluri de 3 si 4 stele, cu servicii excelente la preturi accesibile. Iata cateva recomandari: hotel Sherwood Greenwood Resort (detine 110 bungalow-uri situate in mijlocul unei oaze de verdeata si 42 de camere familiale, dotate cu pat matrimonial plus unul/doua paturi single), hotel Fame Residence Park (se afla chiar in Kemer, pe malul marii; detine plaja proprie cu sezlonguri, umbrele si saltele gratuit, piscina pentru copii); hotel Gural Premier Tekirova (situat in apropierea orasului antic Phaselis, este construit in stil arhitectural otoman, include 24 de vile cu 2 si 3 etaje cu acces la piscina; facilitati – aquapark, animatie, piscina pentru copii).

Statiunea Belek

Este una dintre cele mai luxoase statiuni din Turcia si, in acelasi timp, una dintre cele mai ecologice. Cele aproximativ 35 de hoteluri de lux construite in ultimii ani. n-au stirbit cu nimic peisajul natural in care padurile luxuriante si plajele salbatice (unele dintre ele habitat natural pentru Caretta – broaste testoase protejate) convietuiesc intr-o armonie desavarsita. In Belek nu exista vestigii istorice, insa, pentru a vizita ruinele amfiteatrului Aspendos sau orasele antice Perge si Selge aflate in vecinatate, nu trebuie decat sa pornesti la pas, intr-o scurta calatorie. Tot in apropiere, vei descoperi Parcul National Köprülü Kanyon, un rai pentru mai mult de o suta de specii de pasari. Hotelurile sunt legate intre ele prin alei destinate plimbarilor sau echitatiei, iar terenurile de sport se afla in spatele cladirilor.

Intre activitatile sportive specifice statiunii se remarca rafting-ul si escalada, dar si o multime de sporturi nautice. Iata si cateva sugestii de cazare, alese dintre hotelurile cu multe facilitati pentru familiile cu copii: hotel Crystal Family Resort – dotat cu piscine interioare si exterioare (atat pentru adulti cat si pentru copii), aquapark, biblioteca, program de animatie, club de activitati, loc de joaca, gradina si babysitting; hotel Papillon Ayscha – are propria plaja cu nisip (sezlonguri, saltele, umbrele si prosoape gratuit), bufet, piscina, tobogan, loc de joaca, mini-club (4-12 ani); hotel Adam & Eve, un resort modern (premiat de World Travel Awards) situat pe malul Marii Mediterane intr-o padure de 100000 mp!; facilitatile pentru copii includ seri tematice, program de animatie, spectacole, tobogan, piscina.

Despre SC Sejur Perfect SRL

Agentia de turism Sejur24 a fost fondata in anul 2010. Punem la dispozitia turistilor pachete turistice avand ca destinatie, Romania, Grecia, Turcia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here