Cercetătorii de la Romvac au descoperit soluția împotriva celor mai periculoase microorganisme și care, în timp, au dezvoltat rezistență la antibiotice. Încă din anul 2014, Romvac a lansat pe piață, Oul Hiperimun PC2 și gama de produse Imunoinstant cu conținut bogat de anticorpi IgY utilizați ca adjuvant în tratarea specifică a infecțiilor bacteriene.

Din cauza utilizării excesive și incorecte a antibioticelor în patogenia umană, numărul microorganismelor rezistente la aceste medicamente a crescut alarmant. Astfel, s-a născut necesitatea dezvoltării unor metodologii alternative de tratare a infecțiilor cauzate de aceste microorganisme.

Oul Hiperimun și produsele din gama Imunoinstant acționează specific asupra unor infecții cauzate de microorganisme rezistente la antibiotice, precum Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enteritidis, Clostridium difficile, Candida albicans și Helicobacter pylori.

Aceste produse ajută la stimularea răspunsului sistemului imunitar și la menținerea stării de bine a întregului organism.

Imunoglobulina Y conținută de Oul Hiperimun și produsele din gama Imunoinstant, este extrasă din gălbenușul ouălor provenite de la găini imunizate cu microorganisme patogene pentru om și care au fost izolate de la pacienți din spitalele din România.

 

“Împreună cu specialiștii de la Spitalul Victor Babeș, am recoltat bacterii de la pacienți care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice, le-am cultivat și am făcut ce știm noi cel mai bine să facem de peste 40 de ani: vaccinuri pentru păsări. După mai multe administrări ale vaccinului la găini, am căutat răspunsul acestora față de antigenii administrați. Spre deosebire de mamifere care transmit tot ceea ce îi este necesar fătului (anticorpi, calciu, vitamine, minerale) în timpul gestației și după naștere prin colostru și lapte, găina trebuie să transmită embrionului tot ceea ce îi este necesar pentru formare și supraviețuire, de la bun început, prin ou. Astfel, găina transmite în ou, toată informația întâlnită în viața ei, inclusiv cea despre existența bacteriilor periculoase împotriva cărora aceasta a dezvoltat anticorpi prin vaccinare. Informația dată este de fapt, și această imunoglobulină Y, anticorp care se găsește în gălbenușul de ou.”, explică Constantin Chiurciu, directorul general al Companiei Romvac.

 

La ora actuală, Romvac a obținut Imunoglobulina Y împotriva a 17 tulpini bacteriene periculoase: Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumoniae, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium difficile – spori, Clostridium difficile – corpi bacterieni, Clostridium difficile – anatoxina, Candida albicans, Helicobacter pylori, Streptococcus mutans, Enterococcus faecalis, Proteus mirabilis și Clostridium tetanii.

 

Cel mai mare avantaj al produselor Imunoinstant este că acestea se pot și personalizate în funcție de pacient și/sau infecție, astfel încât să acționeze strict asupra tulpinii microbiene care îl afectează pe un pacient anume. Acest fapt este unic în lume!

 

În urma analizelor efectuate, dacă se constată că tulpina bacteriană cu care se confruntă pacientul nu se regăsește printre cele 17 împotriva cărora acționează imunoglobulina Y din Oul Hiperimun, atunci în 60 de zile, Romvac poate crea produsul împotriva noii tulpini identificate.

 

“De când am lansat pe piață Oul Hiperiumn și produsele Imunoinstant preparate din acest ou, pentru pacienții noștri, infecții cu E-coli de 15 ani sau cu Helicocater pylori ș.a.m.d. au devenit doar o amintire urâtă!”, susține directorul general al Companiei Romvac.

 

“Chiar dacă nu este vorba despre o infecție, Oul Hiperimun și produsele din gama Imunoinstant ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea stării de bine a întregului organism. În țări precum Japonia, Imunoglobulina Y se administrează pacienților din spitale pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale (intraspitalicești). Este un lucru foarte bun! La fel de bună poate fi și administrarea IgY-ului la copii, mai ales că ei își petrec foarte mult timp în colectivitate. Imaginați-vă cât de simplu ar fi să previi tot felul de infecții, prin simplul consum al unui ou sau al unui iaurt cu Imunoglobulină Y!”, mai spune directorul general al Companiei Romvac.

 

Avantajele IgY-ului extras din oul integral sunt multiple!

Acesta este specific germenului patogen pentru care a fost creat; nu dezvoltă rezistență la antibiotice; nu este dăunător pentru om; nu interacționează cu factorul reumatoid de la mamifere și este mult mai eficient decât IgG-ul obținut din serul de mamifere.

Singura contraindicație în ceea ce privește administrarea Oului Hiperimun este intoleranța la ou.

 

Administrarea imunoglobulinei Y

Produsele Imunoinstant cu imunoglobulină Y se administrează sub formă de soluții buvabile, pulberi liofilizate și comprimate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here