București, 2 iunie 2021 – Huawei Consumer BG lansează o nouă gamă de produse care folosesc sistemul de operare HarmonyOS 2, oferind consumatorilor acces la o experiență desăvârșită și cu adevărat inteligentă pe mai multe dispozitive, în toate tipurile de scenarii. Noua gamă cuprinde atât smartwatch-uri, cât și tablete ce folosesc HarmonyOS 2, printre care amintim HUAWEI WATCH 3 și tableta HUAWEI MatePad Pro.

Tot în cadrul evenimentului de astăzi, Huawei a lansat și FreeBuds 4, căștile de ultimă generație semi-open Bluetooth wireless cu anulare activă a zgomotului (ANC) și două monitoare high-end, MateView și MateView GT.

 

Trăim într-o lume în care toate lucrurile sunt conectate și inteligente. Niciunul dintre noi nu se poate separa de această lume„, a afirmat Richard Yu, director executiv și CEO, Huawei Consumer Business Group. „Lansarea HarmonyOS și a noii game de produse care folosesc acest sistem inovator este încă un exemplu al eforturilor noastre permanente de a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă, cu o abordare orientată către viitor.

 

Deși în viața de zi cu zi există numeroase dispozitive inteligente, experiența oferită de acestea nu este întotdeauna inteligentă. Sistemele enclavizate tind să aibă nevoi complexe de conectivitate și moduri de operare disparate, ceea ce duce la o experiență de utilizare fragmentată.

 

HarmonyOS este menit să rezolve această problemă. Ca sistem de operare de ultimă generație pentru dispozitive inteligente, HarmonyOS oferă un limbaj comun pentru conectarea și colaborarea dintre diferite tipuri de dispozitive, oferind utilizatorilor o experiență mai performantă, mai ușor de utilizat și mai sigură. Sistemul folosește o tehnologie distribuită pentru decuplarea și implementarea flexibilă a software-ului și pentru combinarea dispozitivelor independente într-un dispozitiv unitar și holistic, ce folosește capabilitățile dispozitivelor componente în funcție de nevoile utilizatorului, oferind un nou tip de experiență conectată prin integrare hardware și widget-uri.

 

Seria HUAWEI WATCH 3: Un asistent independent și inteligent, la fel de puternic ca un smartphone

 

HUAWEI WATCH 3, noul smartwatch flagship de la Huawei, redefinește moda la încheietura mâinii. Ceasul dispune de un ecran de sticlă curbat și carcasă din oțel inoxidabil 316L. Acest smartwatch elegant vine cu o coroană nouă ce detectează diferite niveluri de presiune și oferă feedback tactil la atingerea utilizatorului, pentru mai mult confort și o utilizare mai ușoară. În plus, noua serie HUAWEI WATCH 3 permite efectuarea și primirea de apeluri, precum și ascultarea muzicii, partajând numărul de telefon și serviciile de date cu smartphone-ul.

 

HUAWEI WATCH 3 este primul smartwatch pe care rulează HarmonyOS și se conectează perfect cu smartphone-urile Huawei pentru a servi drept asistent de călătorie multifuncțional. Funcționalitatea trece de pe smartphone la încheietura mâinii, iar toate informațiile despre ride-hailing sau zboruri devin disponibile instant. La folosirea transportului public în drumul de la aeroport sau de la serviciu către casă,  atât ceasul, cât și telefonul, vor anunța utilizatorul înainte de destinația finală, pentru ca acesta să nu-și mai facă griji că, preocupat de alte lucruri, va rata stația la care trebuie să coboare.[1]

 

HUAWEI WATCH 3 este un manager de fitness și sănătate profesionist care dispune de până la 100 de moduri de antrenament. Echipat cu un nou senzor de temperatură de înaltă precizie, ceasul detectează pentru prima dată temperatura corpului[2]. De asemenea, vine cu funcții SOS, ajută la gestionarea glicemiei, detectarea căderilor, precum și la monitorizarea și gestionarea stării de sănătate în timp real. Poate fi folosit și pentru a-i reaminti utilizatorului lucruri mărunte, cum ar fi când să bea apă sau să își ia medicamentele[3].

În plus, seria HUAWEI WATCH 3 se bucură de o autonomie a bateriei foarte mare, care durează 5 zile în modul inteligent și 21 de zile în modul autonomie ultra-mare pentru HUAWEI WATCH 3 Pro, în timp ce HUAWEI WATCH 3 are o durată de viață a bateriei de 3 zile în modul inteligent și de 14 zile în modul autonomie ultra-mare.[4]

 

HUAWEI MatePad Pro: Productivitate sporită și creativitate maximă

 

Noua tabletă HUAWEI MatePad Pro vine cu un ecran superb OLED FullView de 12,6 inci și un raport ecran-corp de 90%, cel mai mare dintre toate tabletele disponibile în prezent pe piață. Datorită sistemului de operare HarmonyOS, HUAWEI MatePad Pro poate colabora în mod optim cu smartphone-uri și PC-uri pentru a dubla productivitatea și creativitatea, la birou sau ca planșă de desen.

 

HUAWEI MatePad Pro susține funcția Multi-screen Collaboration între tabletă și PC-uri, iar în modurile Mirror și Extend, tableta poate deveni o planșă de desen sau un ecran. Aceasta suportă glisarea fișierelor pe mai multe dispozitive, oferind experiențe mai eficiente.

 

O experiență interactivă complet nouă: mai ușor de utilizat și mai inteligentă ca niciodată

 

Cu HarmonyOS și Multi-Screen Collaboration, controlul mai multor dispozitive este la fel de simplu ca și controlul unuia singur. Noul panou de control multi-dispozitiv suportă conexiuni simple și intuitive prin funcția drag-and-integrate, care le permite utilizatorilor să conecteze dispozitivele dorite pe baza unor scenarii specifice.

 

De exemplu, dacă utilizatorii doresc să urmărească un film acasă, trebuie doar să deschidă Panoul de control și să tragă iconița smart screen pe iconița telefon, iar filmul trece direct de pe telefon pe televizor. De asemenea, dacă utilizatorul folosește și căștile HUAWEI FreeBuds 4, iconița căștilor poate fi trasă pe cea a telefonului, iar filmul va fi redat pe ecranul inteligent și sunetul va fi redirecționat prin FreeBuds. Acesta este doar un exemplu al experienței Super Device.

 

Noul centru de activități multi-device al HarmonyOS permite aplicațiilor să treacă de la un dispozitiv la altul fără a fi instalate separat, astfel încât toate funcțiile și serviciile să fie disponibile oricând și oriunde. Pe orice dispozitiv care face parte dintr-un sistem Super Device se pot vedea sarcinile care se desfășoară pe toate celelalte dispozitive. Pentru un afișaj mai mare al jocurilor mobile, pur și simplu se glisează în sus și se plasează cursorul pentru a afișa ecranul Overview, apoi se transferă jocul pe HUAWEI MatePad Pro pentru a continua distracția.

 

Noul ecran de pornire HarmonyOS este mai eficient și mai organizat ca niciodată. Pentru a genera widget-uri care afișează informații sau servicii în timp real, ușor de accesat, utilizatorii pot glisa în sus pe aplicații, fără a fi nevoie să deschidă aplicația în sine. Aceștia pot personaliza dimensiunea widget-urilor, atinge aplicații și glisa în sus pentru a afișa widget-urile lor, apoi pot atinge orice loc liber de pe ecranul de pornire pentru a le ascunde. Widget-urile pot fi utilizate și pentru a accesa Atomic Services, care pot fi apelate cu ușurință și partajate în Centrul de servicii fără a fi nevoie de descărcare sau instalare, facilitând astfel accesul la funcții precum știrile[5].

 

În ceea ce privește aspectul, frumusețea interacțiunii inovatoare stă în detaliile estetice: fontul HarmonyOS Sans special conceput pentru acesta și animațiile, oferă o experiență de utilizare constantă pe toate dispozitivele HarmonyOS.

 

HUAWEI HiLink a fost actualizat la HarmonyOS Connect pentru a echipa mai multe dispozitive non-Huawei cu funcții inteligente. Dispozitivele prezente în case inteligente pot fi conectate la telefonul mobil printr-o singură atingere. Prin atingerea telefonului de un cuptor Midea cu HarmonyOS și selectarea unei rețete, utilizatorul poate începe să pregătească imediat masa. Alimentele pot fi păstrate în siguranță mai mult timp în frigiderele Haier, care reglează automat temperatura în funcție de tipul de mâncare depozitat. Iar aparatele Joyoung pentru prepararea laptelui de soia pot recomanda rețete pe baza datelor din aplicația Health[6]. Aceste conexiuni pot transforma întreaga bucătărie într-un nutriționist.

 

Performanța complexă protejează mai bine confidențialitatea și garantează securitatea

 

Modul de funcționare a sistemului HarmonyOS se îmbunătățește semnificativ. Un telefon HarmonyOS poate menține viteze de citire/scriere similare cu cele ale unui telefon nou după 36 de luni de utilizare, chiar și cu foarte puțin spațiu de stocare disponibil pe dispozitiv.

 

Huawei garantează confidențialitatea și securitatea consumatorilor. HarmonyOS moștenește și se sprijină în continuare pe cele mai importante tehnologii de confidențialitate și securitate din EMUI. Principiul de design al Huawei este să se asigure că numai persoana potrivită poate accesa datele potrivite pe dispozitivul potrivit, garantând securitatea accesului și securitatea fiecărui act de stocare, transmitere și utilizare a datelor. Atunci când este activată autentificarea pe mai multe dispozitive, utilizatorii își pot debloca telefoanele numai cu o combinație de recunoaștere facială pe smartphone și o verificare specială care garantează că ceasul pe care îl poartă utilizatorul este conectat la telefon.

 

În plus, HarmonyOS gestionează datele utilizatorilor pe categorii și protejează dispozitivele în funcție de nivel, stabilind praguri de securitate specifice pentru Super Dispozitive. Astfel, doar dispozitivele care îndeplinesc cerințele stricte de securitate pot accesa date corespunzătoare nivelului lor de securitate, garantând astfel că utilizatorii pot utiliza funcțiile Multi-device Collaboration cu încredere. Aplicațiile HarmonyOS sunt testate riguros pe parcursul dezvoltării, lansării, instalării și utilizării, pentru o experiență de utilizare sigură într-un ecosistem curat.

 

 

 

 

[1]Aceste funcții sunt disponibile în prezent numai în China continentală. Funcția Ride-Hailing a fost dezvoltată în colaborare cu Didi Chuxing. Funcțiile privind starea zborului și permisul de îmbarcare au fost dezvoltate în colaborare cu Umetrip. Memento-urile pentru stațiile transportului public au fost realizate în colaborare cu Shenzhen Tong și Yang Cheng Tong.

[2]Această funcție necesită upgrade Over the Air (OTA). Acest produs nu este un dispozitiv medical, iar această funcție este utilizată în principal pentru a măsura temperatura pielii la încheieturii mâinii și modificările temperaturii corpului în timpul și după antrenamentul persoanelor sănătoase în vârstă de 18 ani și peste. Datele de măsurare nu pot fi utilizate pentru diagnosticare medicală.

[3]Aceste funcții sunt disponibile în prezent numai în China continentală. Funcția de reminder pentru medicamente funcționează cu aplicația Dingdang Medicine Express, iar funcția de reminder pentru băutul apei este activată cu aplicația Drink Lemon Water.

[4]Datele se bazează pe rezultatele testelor din laboratoarele Huawei. Durata reală de utilizare poate varia în funcție de diferențele individuale ale produselor, de obiceiurile utilizatorilor și variabilele de mediu. Pentru detalii, consultați pagina produsului HUAWEI WATCH Seria 3 de pe site-ul oficial Huawei.

[5]Aceste funcții au fost co-dezvoltate cu Sina News.

[6]Produsele menționate aici sunt cuptorul cu abur Midea S5 Mini și aparatul Joyoung Soymilk DJ12R-K2S (HM). Frigiderul Haier nu este încă disponibil în comerț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here