Noile gateway-uri rugged Moxa Industrial Internet of Things (IIoT), pe platformă Arm dual-core cu conectivitate 4G LTE/Wi-Fi, urmează să fie disponibile prin ELKO România – distribuitor autorizat.

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, anunță disponibilitatea noii serii de sisteme rugged Gateway IIoT – UC-8200 – ce vine în completarea portofoliul de computere industriale bazate pe platformă Arm.

Seria UC-8200 cuprinde computere răcite pasiv, echipate cu procesoare dual-core Arm Cortex-A7 cu frecvența de 1 GHz și proiectate special pentru operare în condiții de mediu dificile, caracterizate de temperaturi ce se pot situa între -40 și 85 de grade Celsius. Datorită porturilor seriale duale, porturilor Gigabit Ethernet duale, celor 4 intrări digitale, 4 ieșiri digitale și portului CAN, precum și celor 2 porturi mPCIe și suportului dual-SIM, ce asigură redundanța unei conectivități Wi-Fi/ mobile, utilizatorii pot folosi echipamentele din seria UC-8200 în scenarii variate dintr-o multitudine de aplicații IIoT. Iar pentru a asigura durata extinsă de operare necesară în proiectele de automatizări industriale, seria UC-8200 beneficiază de o perioadă de garanție de 5 ani și de o perioadă de suport pentru Moxa Industrial Linux de 10 ani.

Sistemele UC-8200 sunt echipate cu conectivitate LTE Cat. 4 încorporată și oferă suport dual-SIM pentru redundanță, în timp ce funcția GPS integrată permite localizarea rapidă. Suplimentar, poate fi adăugată conectivitate Wi-Fi prin intermediul unor module de extensie. Pentru o integrare mai ușoară în sistemele existente, Moxa oferă un utilitar de administrare, cu ajutorul căruia programatorii pot configura rapid funcțiile celulare ale computerelor. Compatibilitatea wireless cu furnizorii regionali este asigurată prin aprobări RF, precum FCC, IC, PTCRB, RED, RCM și NCC*.

Sistemele Gateway IIoT joacă un rol deosebit de important în colectarea datelor de la dispozitive de tip Edge și transferarea acestora într-o bază de date din cloud. Prevăzute cu o gamă largă de interfețe de comunicații, precum porturi Gigabit Ethernet, porturi seriale RS-232/422/485, port CAN, intrări și ieșiri digitale, acestea simplifică enorm conectarea echipamentului din teren la o soluție cloud.

În aplicații solicitante, precum producția de energie solară, industria petrolieră și a gazelor naturale, managementul apei și al apelor reziduale, computerele sunt adeseori amplasate în medii cu temperaturi extreme, fiind în același timp expuse la praf și condiții atmosferice explozive. Datorită designului lor special, fără ventilatoare și intervalului extins de temperatură în care pot fi operate (-40 – 85°C, respectiv -40 – 70 de grade Celsius atunci când este folosită funcția LTE), computerele UC-8200 pot funcționa fără niciun fel de probleme în medii industriale potrivnice. Ele sunt totodată certificate C1D2, ATEX Zone 2 și IECEx*, ceea ce le face potrivite pentru utilizare în medii periculoase, cu atmosferă ce prezintă risc ridicat de explozie.

Computerele din seria UC beneficiază de o perioadă de garanție de 5 ani și de o perioadă de suport software pentru Moxa Industrial Linux de 10 ani, incluzând îmbunătățiri și actualizări de securitate, pentru a asigura fiabilitatea și stabilitatea pe termen lung de care au nevoie instalările industriale.

Toată gama de produse Moxa este distribuită în România prin rețeaua locală de parteneri ELKO Romania.

Despre ELKO Group și ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, reprezentând 400 de producători și oferind o gamă largă de peste 40.000 de produse și servicii către mai mult de 10.000 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de țări în Europa și Asia Centrală. Compania are peste 1.000 de angajați, iar cifra de afaceri a grupului în 2018 s-a ridicat la 1.768 de milioane USD (1.497 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT – PC-uri, componente, electronice home&office, telefoane mobile, software, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicații. Soluții smart building și smart city – precum și electronice de consum. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom.

Mai multe informații: www.elko.ro

Despre Moxa

Moxa este lider în conectivitate Edge, computere industriale și soluții de infrastructură pentru rețea, prin intermediul cărora asigură conectivitatea necesară segmentului Industrial Internet of Things. Având o experiență de peste 30 de ani în industrie, Moxa a asigurat conectarea a peste 65 de milioane de dispozitive la nivel mondial și deține o rețea de distribuție și furnizare de servicii pentru clienți extinsă în peste 80 de țări.

Pentru mai multe informații și detalii despre produse, vizitați: https://www.moxa.com/en/products/industrial-computing/arm-based-computers/uc-8200-series

Pentru a afla mai multe despre computerele din seria UC bazate pe platformă Arm, vizitați: https://www.moxa.com/en/spotlight/industrial-computing/arm-linux-iiot-edge-gateway-portal/index.htm

*Procesul de certificare este în derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here