București, 22 aprilie, 2019 — Ziua Pământului este prilejul cel mai potrivit pentru a comunica angajamentul pe care Microsoft îl are pentru sustenabilitate și măsurile aduse în beneficiul mediului înconjurător. În urma noii cercetări a PwC UK, care arată că AI poate crește PIB-ul global cu până la 4,4% și poate reduce emisiile cu 4% până în 2030, Microsoft adoptă o abordare care pune accent pe tehnologie și care stimulează progresul în operațiuni, produse, clienți și știința datelor.

 

Președintele Microsoft, Brad Smith, a împărtășit viziunea companiei cu privire la consolidarea eforturilor în ceea ce privește sustenabilitatea, cu un angajament prin care va acorda prioritate sustenabilității în cadrul fiecărui sector al afacerii și va implica tehnologia în obținerea unor rezultate durabile.

 

Amploarea și viteza schimbărilor globale la nivelul mediului au arătat din ce în ce mai clar că trebuie să ne implicăm mai mult, astfel Microsoft ia măsurile necesare în acest sens„, a spus Brad Smith, Președintele Microsoft. „În primul rând, începem să acționăm la nivel de companie, abordând din ce în ce mai mult provocările legate de sustenabilitate din întreaga lume, prin angrenarea celor mai puternice atuuri ale companiei – angajații noștri și tehnologiile de care dispunem„.

 

Acest angajament vine ca urmare a unei creșteri substanțiale a taxei interne pe carbon a companiei la 15 dolari pe tonă metrică, pentru toate emisiile de carbon. Taxa internă Microsoft a fost stabilită în urmă cu șapte ani pentru ca toate diviziile de afaceri să fie responsabile din punct de vedere financiar de reducerea emisiilor de carbon. Fondurile provenite din această taxă majorată vor menține neutralitatea Microsoft față de emisiile de carbon și contribuie la adoptarea unei abordări cu accent pe tehnologie, prin care sustenabilitatea este pusă cu prioritate în centrul fiecărui sector al afacerii.

 

Alte angajamente pe care Microsoft se concentrează constau în:

  • Construirea campusurilor și a centrelor de date durabile, inclusiv un campus cu emisii zero de carbon în Puget Sound ș inovații pentru reducerea emisiilor de carbon în campusurile din întreaga lume.
  • Accelerarea cercetării prin intermediul științei datelor în cadrul programului AI for Earth, cu noi seturi de date și API-uri open source pentru aplicații de mediu.
  • Parteneriate cu clienții existenți, dar și noi, pentru stimularea transformărilor durabile cu cloud, dispozitive și soluții cu emisii reduse de carbon.
  • Susținerea schimbărilor de politică de mediu, inclusiv prin aderarea la Carbon Leadership Council în sprijinul unui cadru pentru includerea unui preț național pe carbon.

 

În plus, Microsoft a anunțat, împreună cu PricewaterhouseCoopers UK (PwC UK), o nouă cercetare care arată potențialul AI de a facilita creșterea economică, reducând în același timp emisiile de gaze cu efect de seră. Analizând patru sectoare-cheie, agricultura, energia, apa și transportul, raportul constată că progresele generate de AI ar putea prilejui o creștere de 4,4% a PIB-ului mondial și o scădere cu 4% a emisiilor globale de gaze cu efect de seră, creând în același timp 38 de milioane de noi locuri de muncă la nivel global.

Anunțul are la bază peste un deceniu de activitate pe această temă, incluzând reducerea emisiilor de carbon și achiziționarea a peste 1,5 GW de energie regenerabilă, precum și colaborarea cu clienții pentru a promova o transformare sustenabilă și un angajament de 50 de milioane de dolari pentru AI for Earth.

 

Despre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) facilitează transformarea digitală într-o eră guvernată de servicii cloud și soluții edge inteligente. Misiunea companiei este aceea de a permite fiecărei persoane și fiecărei organizații de pe planetă să îşi atingă pe deplin potențialul.

 

Notă către editori: Pentru mai multe informaţii, noutăţi şi perspective de la Microsoft, vă rugăm să vizitaţi Microsoft News Center la adresa http://news.microsoft.com. Link-urile web, numerele de telefon şi titlurile erau corecte la data publicării, însă este posibil să se fi modificat între timp. Pentru suport suplimentar, jurnaliştii şi analiştii pot contacta echipa Microsoft de răspuns rapid sau alte contacte din cele enumerate la adresa http://news.microsoft.com/microsoft-public-relations-contacts.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here