Axis Communications a anunțat cea de a 7-a generație a chip-ului ARTPEC, optimizat pentru echipamente video de rețea. Acesta va oferi camerelor AXIS de rețea capabilități și funcții noi multiple, printre care se numără imagini de calitate și mai bună decât până acum, funcții de securitate îmbunătățite, compresie eficientă și posibilitatea de a rula aplicații de analiză puternice la nivel EDGE. În plus, pentru că chip-ul este dezvoltat de Axis, asigură un nivel de control esențial pentru obținerea unei securități cibernetice eficiente. Această lansare reprezintă punctul de plecare pentru dezvoltarea celor mai multe echipamente video de rețea din portofoliul Axis. De fapt, una dintre primele camere prevăzute cu acest chip este AXIS P1375, care a fost deja prezentată la ISC West din Las Vegas, în aprilie 2019.

 

“Dacă ne raportăm la condițiile actuale de piață, sunt de părere că Axis deține un avantaj competitiv puternic, fiind unul dintre foarte puținii producători care folosesc propriul SoC (system-on-chip). Deținem controlul complet asupra fiecărui tranzistor, ceea ce este un aspect deosebit de important din perspectiva încrederii și securității cibernetice. Mai mult decât atât, trebuie precizat ca nu este vorba despre un design general, care poate fi folosit în orice aplicație, ci este un chip 100% optimizat pentru crearea soluțiilor video de rețea Axis de cea mai bună calitate, a spus Johan Paulsson, Chief Technology Officer.

 

Imagini de calitate și mai bună – în orice condiții și în orice mod

Datorită unei secvențe de procesare a imaginilor complet reproiectate, chip-ul îmbunătățește și mai mult toate tehnologiile care poartă semnătura Axis și care au fost create special pentru utilizare în condiții dificile din punctul de vedere al iluminării. Astfel, Lightfinder 2.0 va oferi, de exemplu, în medii cu lumină slabă, culori cu un nivel de saturație mai ridicat și mai realiste ca niciodată, precum și cele mai clare imagini ale obiectelor care se mișcă în medii întunecate. În mod similar, Forensic WDR oferă imagini mai clare ale obiectelor aflate în mișcare, precum și un nivel de detaliu superior pentru scenele cu iluminare din spate, sau pentru scenele cu diferențe mari între cea mai luminoasă și cea mai întunecată zonă. Totodată, sensibilitatea mai bună la lumină extinde și raza de acoperire a camerelor Axis prevăzute cu soluții de iluminare IR.

Funcții pentru securitate superioară

ARTPEC-7 integrează funcții de securitate pentru camerele Axis, printre care firmware semnat, pentru actualizarea în siguranță a acestuia și secure boot, pentru a împiedica inițializarea unui firmware neautorizat.

Compresie puternică

Viitoarele camere Axis le vor permite în continuare utilizatorilor să aleagă între formatele video H.264 și H.265, în funcție de ce se potrivește cel mai bine sistemului folosit și necesităților în materie de supraveghere. Codarea standard, în combinație cu tehnologia Axis Zipstream, va reduce și mai mult necesarul de lățime de bandă și spațiu de stocare, fără a afecta în vreun fel calitatea imaginilor. În plus, utilizatorii vor putea să se răzgândească oricând cu privire la codecul folosit, dacă cerințele se schimbă pe parcurs.

Soluție impresionantă de analiză la nivel EDGE

Pe lângă cele enumerate, chip-ul integrează și un motor de detecție în timp real a obiectelor, ceea ce le va permite partenerilor Axis să dezvolte soluții de analiză puternice, pentru a detecta în mod automat și pentru a face diferența între oameni, fețe și obiecte.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de rețea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here