Încă din primele zile ale existenței omului pe pământ, imediat după asigurarea hranei, acesta a început să își caute un adăpost împotriva elementelor naturale, în special a ploii. De atunci, după evoluția tehnologică, omul a construit acoperișul pentru a se proteja de amenințările naturale din afară. Dar apa încă creează o problemă serioasă chiar și în zilele noastre când vorbim despre locuințele actuale.

Știm cu toții că acoperișul este partea cea mai expusă a casei tale. În mod normal, ne așteptăm ca acoperișul caselor noastre să fie etanș și suficient de puternic pentru a rezista tuturor provocărilor pe care natura le pune în cale. Dar, în realitate, din cauza expunerii constante la intemperii, acoperișurile se deteriorează treptat. Dacă nu prevenim aceste daune, întreaga clădire poate suferi scurgeri de apă, infiltrații și fisuri.

Când ne gândim la hidroizolatie, ne referim, în primul rând, la un proces de protecție conceput să se aplice pe acoperișurile clădirilor, folosind materiale impermeabile.

Materialele hidroizolante pentru acoperiș previn posibile scurgeri, acționând ca o barieră între clădire, ploaie și zăpadă. În acest fel, clădirea este protejată de un sistem care este durabil, nu permite scurgerile sau formarea mucegaiului și a ciupercilor și nu își pierde rezistența.

Avantajele hidroizolării teraselor, acoperișurilor și exteriorului casei tale:

●     Îmbunătățește durabilitatea structurii

Umezeala ajunge să macine structura locuinței tale, în timp, dacă nu este îndepărtată. Obținerea unei soluții eficiente de hidroizolare a acoperișului sau a terasei are rolul de a spori rezistența acestora.

●     Reduce costul reparațiilor

Soluțiile eficiente de hidroizolație, fie că vorbim despre hidroizolații acoperișuri sau hidroizolatii terase te vor ajuta să economisești sume importante de bani pe termen lung prin reducerea costului reparațiilor frecvente.

●     Menține aspectul plăcut al locuinței

Casa pe care o construiești cu atâta efort și dragoste se poate transforma rapid într-o clădire urâtă cu dâre de apă și pete negre cauzate de scurgeri constante de apă. Scurgerile nedorite de apă de pe acoperiș se infiltrează în cele din urmă prin pereți, provocând formarea mucegaiului, care la rândul său este atât inestetic, cât și periculos pentru sănătatea ta și a familiei tale. Impermeabilizarea unui acoperiș, înainte de apariția riscului ca apa să se infiltreze în el, poate preveni această transformare inestetică a locuinței tale.

●     Protejarea împotriva problemelor de sănătate

Atunci când umezeala se scurge în casă printr-un acoperiș cu probleme, poate duce la apariția multor probleme de sănătate, în special a celor de respirație și a alergiilor.

De asemenea, așa cum am mai spus, mucegaiul poate dăuna sănătății. Este recomandabil să faceți hidroizolația acoperișului la momentul potrivit pentru a vă proteja pe dvs. și familia dvs. împotriva unor astfel de probleme de sănătate care pot fi evitate.

●     Crește valoarea proprietății

Hidroizolarea crește valoarea casei tale. Este esențial să prevenim daunele cauzate de scurgerile de apă care pot distruge integritatea structurală a casei. Umezeala face ca metalele să ruginească și lemnul să se descompună. După cum știți, zonele de locuit nesănătoase și fundațiile slabe vor afecta valoarea unei locuințe.

Pe de altă parte, o casă care beneficiază de o hidroizolație de calitate, va face mai accesibilă suprafața subsolului și astfel poate crește utilitatea suprafeței pătrate a casei tale. Acest lucru ajută, de asemenea, la creșterea valorii locuinței pe piață.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here