București, 6 Septembrie 2023: Obținerea neutralității carbonului în industria de producție a cimentului va deveni o prioritate până în anul 2050 și se bazează pe multiple strategii. Dintre acestea, înlocuirea clincherului s-a dovedit a fi printre cele mai importante, mai eficiente și mai rentabile. La doi ani de la introducerea standardelor EN 197-5 referitoare la cimentul cu emisii scăzute de carbon, calea către standarde mai performante și mai prietenoase cu mediul pentru cimentul amestecat în spațiul UE este clar stabilită. Întrucât Societatea Americană pentru Testarea Materialelor (ASTM) dezvoltă în prezent standarde similare, o perspectivă holistică a tuturor obstacolelor posibile care pot încetini evoluția acestora este esențială.

CarbonZero: Conferința și expoziția globală pentru combustibili alternativi și materii prime, renumită pentru angajamentul asumat de a promova inovarea și schimbarea în industria de producere a cimentului, anunță participarea lui Jean Yves Bonnaire, exoert în ciment din America centrală și director al Carib Sand & Stone Martinica, în cadrul ediției de anul acesta a evenimentului. Expertul va prezenta o analiză comparativă a evoluției standardelor pentru cimenturile ternare cu emisii scăzute de carbon.

Jean Yves Bonnaire va întregi o listă deja impresionantă de speakeri internaționali de excepție, urmând să completeze seria prezentărilor cu expertiza sa valoroasă din domeniu. Evenimentul internațional va stârni discuții importante cu privire la modalitățile de a accelera procesul de atingere a neutralității carbonului în industria cimentului și în construcții.

„Industria de producție a cimentului se apropie de o reală revoluție bazată pe activitatea extraordinară de dezvoltare a standardelor de performanță din ​​mediul european și nord-american. Această schimbare de paradigmă este necesară pentru a atinge obiectivele ambițioase de decarbonatare stabilite pentru anul 2050”, declară Jean-Yves Bonnaire, director general al Carib Sand & Stone Ltd, o companie independentă de explorare a cimentului din sud-vestul Republicii Dominicane.

 

Jean-Yves Bonnaire  pledează de peste două decenii pentru dezvoltarea puzzolanei naturale în industria cimentului

Jean-Yves Bonnaire absolvent al Ingineriei Civile, a lucrat mai întâi pentru diferiți antreprenori internaționali în domeniul construcțiilor iar apoi, în anul 1999 s-a alăturat industriei de exploatare a cimentului. În anul 2002, a contribuit la modernizarea carierelor St. Pierre Martinica și s-a implicat activ în dezvoltarea industriei exportului de puzzolană naturală către fabricile de ciment din Bazinul Mării Caraibilor. Din 2006 este coproprietar și director general al CARIB SAND & STONE Ltd, operatori de carieră în insula Commonwealth din Republica Dominicană.

 

 

 

 

 

 

De peste două decenii, Jean-Yves Bonnaire pledează pentru dezvoltarea puzzolanei naturale în industria cimentului în diferite medii de cercetare și inovare internaționale. În iulie 2019 a condus adaptarea modelelor de construcție ale teritoriilor franceze din Caraibe, iar în prezent deține funcția de vicepreședinte a Comitetului pentru Locuințe și Construcții al Federației Întreprinderilor din Teritoriile de Peste Mări (FEDOM) și este fost membru al consiliului de administrație al Asociației Producătorilor din Martinica (AMPI), al Asociației Producătorilor din Dominica (DMA) și al Consiliului Naţional pentru Standarde din Dominica.

 

CarbonZero: Conferința și expoziția globală pentru combustibili alternativi și materii prime in industria cimentului

Conferința și Expoziția Globală CarbonZero va avea loc în data de 26 și 27 octombrie 2023, în Franța, la Intercontinental Hotel Dieu din Lyon, respectiv la Holcim Innovation Hub.  Scopul acesteia este de a facilita tranziția la NetZero, un concept ce presupune obiectivul de reducere completă a cantității de gaze cu efect de seră produse de activitatea umană și care trebuie atins prin reducerea emisiilor și implementarea unor metode de absorbție a dioxidului de carbon din atmosferă. Evenimentul reunește directori executivi și factori de decizie importanți ai companiilor producătoare de ciment, autorități, specialiști în mediu, producători de echipamente și tehnologie, precum și specialiști din domeniul academic, al inovării, cercetării și dezvoltării, cu scopul de a oferi o abordare integrată a ceea ce înseamnă tranziția către NetZero.

Pe parcursul a două zile, evenimentul va prezenta beneficiile utilizării combustibililor alternativi în industria cimentului și a construcțiilor, și va susține implementarea unui model circular și durabil ce presupune utilizarea de materii prime alternative cu potential de înlocuire a clincherului în procesul de producție a cimentului. Temele de discuție din cadrul conferinței se vor concentra pe utilizarea circulară a resurselor, demonstrând cele mai bune și cele mai rentabile soluții pentru a modela viitorul industriei cimentului.

În cadrul ediției de anul acesta a evenimentului și-au anunțat prezența personalități cu funcții decizionale împortante din industria producătoare a cimentului, cercetători și reprezentanți ai autorităților internaționale din peste 25 de țări, de pe 6 continente. Evenimentul urmează ediția de mare succes din anul 2022 desfășurată la Lisabona, și reunește speakeri și participanți de elită, facilitând astfel inovarea, cercetarea, schimbul de cunoștințe și bune practici, și identificarea noilor oportunități de afaceri.

Beatrice Ene, Director executiv al Industry Link: „Conferința și Expoziția Globală CarbonZero atrage profesioniști, experți și vizionari din întreaga lume cu scopul de a se implica în discuții semnificative, sesiuni interactive și oportunități de conectare. Am fost felicitaâi ca fiind cea mai inovativă experiență de business networking și suntem încântați să îi urăm bun venit lui Jean-Yves Bonnaire în cadrul evenimentului nostru. Expertiza lui se potrivește perfect cu obiectivele conferinței noastre și suntem încrezători că participanții vor beneficia enorm de pe urma experienței și a cunoștințelor sale.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre organizatori: Industry Link (www.industrylink.eu) este o companie de consultanță și organizare de evenimente care furnizează servicii corporate cu conținut premium de ultimă generație pentru propriile evenimente, dar și pentru evenimente dedicate.  Astfel Industry Link organizează cadrul ideal pentru a dezvolta noi afaceri, pentru a crea discuții și a stabili rețele între companiile globale din industria cimentului și a construcțiilor, oferind programe unice pentru cele mai importante companii ale industriei din lume.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here