Guvernul Arabiei Saudite a dezvăluit designul pentru Mukaab, un zgârie-nori superînalt în formă de cub care va deveni centrul districtului New Murabba din orașul Riad. Mukaab își propune să devină cea mai mare structură construită din lume, măsurând 400 de metri înălțime, lățime și lungime. Clădirea va fi situată în nord-vestul Riadului, într-o zonă de 19 kilometri pătrați, care va deveni una dintre cele mai mari dezvoltări de centru din lume. Zgârie-nori-ul Mukaab și districtul Murabba au fost anunțate de Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor Mohammad bin Salman bin Abdulaziz, prim-ministru și președinte al New Murabba Development Company (NMDC).

Cartierul Nou Murabba va avea zone verzi și trasee de mers pe jos și de ciclism pentru a crea alternative de transport durabile pentru comunitățile locale. Cartierul va avea propriul sistem de transport intern și este conceput pentru a oferi facilități de locuit, de lucru și de divertisment pe o rază de mers pe jos de 15 minute.

Ofertele culturale includ un nou muzeu, o universitate de tehnologie și design și un teatru captivant printre cele peste 80 de locuri de divertisment și cultură. Dezvoltarea urmează să creeze peste 104.000 de unități rezidențiale, pe lângă 980.000 de metri pătrați de spații comerciale, 1,4 milioane de metri pătrați de birouri, active de agrement și facilități comunitare. Situat în centrul districtului Murabba, zgârie-nori Mukaab își propune să devină reperul iconic al noii dezvoltări.

După finalizare, se spune că structura în formă de cub va deveni cea mai mare structură construită din lume. Structura sa a fost concepută pentru a integra progresele tehnologice și pentru a crea o destinație captivantă pe o suprafață de 2 milioane de metri pătrați. Placarea exterioară în formă triunghiulară este inspirată din stilul arhitectural modern Najdi.

Sursa: archdaily.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here