Amenajările interioare din domeniul HoReCa au căpătat noi valențe în ultimii ani, deoarece identitatea vizuală este unul dintre cele mai importante elemente pentru restaurante, cafenele și hoteluri. Iată care sunt provocările anului 2022 în materie de amenajări interioare în HoReCa.

 

Nevoia unui spațiu de lucru

 

Munca remote a fost adoptată de un număr mare de companii. Există multe persoane care nu preferă să lucreze doar de acasă, motiv pentru care o cafenea poate prelua funcția unui spațiu de coworking.

 

O idee bună este să împarți cafeneaua în zone pentru persoanele care vor să lucreze, cu prize și conexiune bună la wifi, separat de zona unde stau persoanele care ies în grupuri. Astfel, le vei oferi celor care lucrează remote liniștea de care ai nevoie fără să fii nevoit să folosești separeuri.

 

Concept bine pus la punct

 

HoReCa este definită acum de concepte bine puse la punct, cu spații cu o identitate vizuală clară. Restaurantele au nevoie de o coerență a spațiului în acord cu tematica și meniul. O tavernă grecească este indicat să arate ca atare, în timp ce estetica unui diner american este adecvată pentru un restaurant cu burgeri, dar nu și pentru unul italian.

 

Perete “instagramabil”

 

Persoanele vor să posteze atunci când ies în oraș, iar un perete instagramabil îi va ajuta să realizeze poze în locația ta. Astfel, poți folosi amenajările interioare ca pe un instrument de marketing online, deoarece clienții vor posta poze care vor fi văzute de toți urmăritorii ei.

 

În acest mod vei beneficia de reclamă gratuită. Acest lucru este valabil chiar și dacă ai nevoie de idei amenajare cafenea mica, pentru că poți folosi doar un tapet cu elemente 3D pe un perete, fără să ai nevoie de spațiu.

 

Sustenabilitatea

 

Sustenabilitatea este pe buzele tuturor în acest moment, iar domeniul HoReCa nu este exclus de această mișcare spre industrii eco-friendly. Materialele sustenabile pot fi folosite și în decorarea locației, dar și pentru pahare și ambalaje. Dacă vrei să amenajezi o cafenea sau un restaurant, nu uita să incluzi coșuri de gunoi speciale pentru reciclare.

 

Digitalizarea

 

Meniurile clasice au dispărut încă din pandemie. Acestea au fost înlocuite de meniuri digitale care vin sub forma de cod QR. Totuși, dacă vrei să oferi o experiență digitalizată, poți folosi tablete atât pentru meniu, cât și pentru comanda în sine.

 

Identitatea vizuală este crucială în contextul apariției unui număr mare de restaurante și cafenele. Din acest motiv, este indicat să amenajezi cu firma design interior locația dacă vrei să atragi clienții printr-un design atractiv. Designul locației o va face mai dezirabilă, deoarece nu doar serviciile și produsele oferite contează. De multe ori, o locație cu produse bune dar cu lipsuri pe partea de design poate avea mai puțini clienți decât un restaurant cu un meniu mai slab, dar cu un design reușit.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here