CTP B.V. (simbol bursier CTPBVV) a emis pe 18 februarie 2021 cea de-a treia tranșă de obligațiuni verzi în valoare de 500 milioane EUR. Investiția totală de obligațiuni verzi, după emisiunea inițială din septembrie 2020, se ridică la 1,55 miliarde EUR.

 

CTP, una dintre cele mai importante cinci companii europene de parcuri industriale și logistice, continuă să obțină o tracțiune puternică pe piețele europene de obligațiuni după debutul din septembrie 2020. Pe 18 februarie 2021, grupul a emis cea de-a treia tranșă de obligațiuni verzi, în valoare nominală de 500 milioane EUR și o rată a cuponului de 0,75%, cu data de scadență de șase ani. Ca și în cazul primelor două emisiuni, această a treia obligațiune a fost, de asemenea, încheiată în cadrul Green Bond Framework, și face parte din strategia CTP de a emite doar obligațiuni verzi, ca urmare a angajamentului pe termen lung al companiei în domeniul sustenabilității. A treia emisiune de obligațiuni verzi crește suma totală pe care CTP a obtinut-o prin emisiuni de obligațiuni la 1,55 miliarde EUR în ultimele cinci luni, având maturitățile în 2023, 2025 și, respectiv, 2027.

 

Obligațiunile CTP B.V. sunt evaluate la ratingul Baa3 (Stabil) și BBB- (Stabil) de către agențiile de rating Moody’s și S&P. Noua emisiune de obligațiuni a generat un interes puternic din partea investitorilor și a atras solicitări de la peste 150 de conturi instituționale, fiind suprascrisă de trei ori, depășind astfel valoarea de 1,7 miliarde EUR. Subscrierile au fost efectuate în principal de către administratori de active și asiguratori europeni care au achiziționat 80% din emisiunea de obligațiuni verzi, în timp ce băncile, dar și alți investitori luând fiecare câte 10%. Cei mai mulți investitori au o preferință puternică pentru obligațiunile verzi.

 

Jan-Evert Post, Director Relații cu Investitorii, CTP, a declarat: „Suntem încântați de răspunsul investitorilor la recenta noastră emisiune de obligațiuni verzi. Cererea continuă pentru obligațiunile noastre verzi ne-a permis să reducem costul finanțării la 1,6%, comparativ cu 2,2% de la prima noastră obligațiune din septembrie 2020.”

 

 

 

Despre CTP

CTP este un dezvoltator și administrator european de proprietăți comerciale care oferă servicii complete în sectorul imobiliar. Compania este specializată în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est.

 

CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 5,8 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 96 de puncte strategice aflate în șapte țări. Pe lângă țara de origine, Cehia, CTP mai este prezent în Slovacia, Ungaria, Serbia, România și Polonia, iar, recent, compania a început să desfășoare operațiuni și în Bulgaria.

 

CTP se angajează să protejeze mediul înconjurător și să reducă emisiile de carbon. Grupul s-a implicat activ în acțiuni la scară largă de plantare și replantare a pădurilor în întreaga regiune. În plus, toate construcțile noi ale companiei au acoperiș cu panouri solare, grupul aflându-se în proces de certificare BREEAM a întregului său portofoliu din Europa Centrală și de Est.

 

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 1.250.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

 

Pentru mai multe informații despre CTP, vizitați https://www.ctp.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here