Ne dorim ca prin articolul de față să prezentăm pe scurt toate tipurile de baterii care există pe piață și le poți folosi atunci când îți renovezi baia, descriindu-le doar din punctul de vedere al tipului montajului și neintrând în restul detaliilor, gen finisaj, material, design. Bateriile vor fi structurate pe baza categoriilor din care fac parte și filtrate la fel ca într-un magazin online. Așa vei avea o imagine de ansamblu a acestor produse și îți va fi mult mai ușor să cauți și să alegi modelul dorit, în funcție de ambientul băii tale, dar și ținând cont de specificațiile tehnice pe care trebuie să le iei în calcul.

Baterii de lavoar

Începem cu zona de lavoar, una dintre cele mai folosite baterii din camera de baie. Aceasta este în general bateria care stă în punctul focal al ambientului băii, zona lavoarului și a oglinzii fiind cea care atrage de cele mai multe ori privirea. În funcție de spațiul camerei de baie și designului ales pentru aceasta, bateriile sunt de cinci feluri.

  • Baterii care se montează direct pe lavoar și care au înălțimi și dimensiuni ale pipelor diferite, astfel proiectate pentru a face un tot unitar din punct de vedere ergonomic cu lavoarul ales.
  • Baterii montate pe blat, acestea sunt bateriile care pot fi fixate pe blaturile din lemn, compozit sau piatră, dar și pe dulapurile suspendate sau fixate pe pardoseală, pe care se montează lavoarele dedicate acestora.
  • Urmează bateriile încastrate în perete, care dau o notă aparte de eleganță ambientului. Acestea sunt compuse din partea aparentă, levierul și pipa, plus corpul bateriei încastrate.
  • Pentru băile spațioase, care permit instalarea lavoarelor freestanding, se poate alege o baterie freestanding care se montează pe pardoseală, în spatele sau în lateralul lavoarului.
  • Menționăm aici și ultimul tip de baterie pentru lavoar, cea al cărui montaj se face direct pe perete, întreaga baterie fiind în exteriorul acestuia.

Baterii de cadă

Pentru camerele de baie care au cadă instalată, soluțiile oferite de producători pentru bateriile din care poți alege modelul potrivit, sunt în număr de patru.

  • Cele încastrate, care la fel ca în cazul celor de lavoar au o parte aparentă constituită din mânerul de acționare a jetului de apă și pipa de curgere, plus corpul bateriei care se montează în perete.
  • Bateriile cu montaj pe pardoseală, regăsite și sub denumirea de baterii freestanding, folosite pentru căzile freestanding.
  • Bateriile cu montaj pe cadă sau pe suprafața placată cu faianță de lângă cada încastrată, în funcție tipul de cadă ales.
  • Bateriile cu montaj pe perete, care au întregul corp al bateriei montat la exteriorul peretelui.

Verificați ce conține produsul înainte de plasarea comenzii, pentru a vă asigură de faptul că bateria conține doar bateria, fără para de duș și bara de fixare a acestuia, doar bateria încastrată fără levierul de acționare a jetului de apă și fără pipă. Fiecare produs este complet documentat și descrie complet ceea ce conține produsul respectiv.

Baterii de duș

Pentru băile unde este instalată o cabină de duș cu cădiță sau un duș tip walk-in, din punct de vedere al montajului producătorii au dezvoltat două tipuri de baterii.

  • Cele cu montaj pe perete la care toate componentele sunt montate în exteriorul peretelui
  • Și bateriile încastrate, unde corpul bateriilor sau al sistemelor de acționare și coloana de duș se montează în perete, urmând a fi placate pe exterior, rămânând expuse doar levierul și butoanele de acționare plus pălăria dușului.

Baterii de bideu

Bideul este un element care nu ar trebui să lipsească din nici o baie modernă, iar în cazul camerelor de baie mai mici pot fi instalate baterii cu funcție de bideu, montate pe perete sau la lavoar.

Seturi de baterii

Pentru a veni în sprijinul tău, în cazul în care ai nevoie de setul complet de baterii de baie, cea de lavoar, de cadă și para de duș, și pentru a-ți reduce timpul alocat căutării produselor dorite, poți alege din seturile de baterii de la diverși producărori mondiali, gen Grohe, Hansgrohe, Ideal Standard, Kludi, Roca, Vidima și Vitra.

Cu speranța că informațiile sunt de ajutor, te așteptăm cu drag și pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here