Imoteca aduce la târgul imobiliar de la Universitate mai multe proiecte boutique, cererea pe acest segment fiind în creștere

 

Apartamente boutique câștigă tot mai mult din cota de piață. Numai în portofoliul companiei Imoteca The Residential Experts 70% dintre proiecte sunt apartamente boutique, în condițiile în care în anii trecuți procentul nu depășea 20%. Dezvoltatorii își regândesc modelul de business mizând pe locuințe de calitate, unice, în locații bune din oraș.

Se construiește mai mult decât în anii trecuți, iar oferta de locuințe se schimbă cu unități mai scumpe, dar în zone bune, realizate cu materiale de calitate. Există un interes tot mai mare pe segmentul boutique pentru că aceste locuințe au calitate și sunt bine poziționate. De asemenea, in general sunt proiecte de mai mici dimensiuni, iar oamenii caută să se mute în blocuri ce oferă intimitate. (RAFAELA NEBREDA – manager Imoteca The Residential Experts)

Imoteca The Residential Experts anunță ca anul 2019 va fi cel mai bun an din ultimii patru în privința unităților livrate. Cu experiența dovedită în ceea ce privește proiectele rezidențiale, de la stadiul 0 la livrare – cu vânzări de ordinul miilor de unități,  în ultimii 4 ani, Imoteca a livrat deja un număr considerabil de unități rezidențiale noi în piață.

Numai în 2019, Imoteca livrează 820 de unități din portofoliul companiei,  cu 40% mai multe față de anul 2018. Prețurile încep de la 38.000 euro pentru o garsonieră și ajung la 192.000 euro cel mai scump apartament de 4 camere pentru proiectele de volum și pot ajunge la 500.000 euro sau 1.000.000 euro pentru apartamentele tip penthouse din proiectele boutique.

Potrivit studiilor Imoteca, în total anul acesta se vor livra în București și Ilfov în jur de 14.000 de unități noi, o creștere semnificativă față de anul 2018 când s-au livrat numai 8.500 de unități. În prezent sunt în constructie 100 de proiecte imobiliare medii și mari în București și împrejurimi.

Trendul proiectelor de calitate este stimulat și de creșterea veniturilor

Dezvoltatorii au mizat în ultimii ani pe proiecte de volum pentru a ieși cu un preț bun pe piața astfel încât să vândă repede. În general aceste proiecte de volum se construiau la periferia orașului. Pe fondul creșterii puterii de cumpărare, a veniturilor mai mari și a cererii pentru standarde de viață mai ridicate au apărut tot mai multe proiecte de calitate, localizate aproape de metrou, de supermarketuri, scoli și grădinițe, cu acces facil către zona de centru.

Chiar dacă prețurile acestor apartamente sunt ceva mai mari decât prețurile apartamentelor de la periferie (n.n. mass-market), clienții caută să își ușureze viața. Să stea mai puțin în trafic, să ajungă mai ușor la metrou sau la cumpărături. Astfel că, odată cu creșterea veniturilor fac credite ipotecare mai mari și se mută în zone mai bune. (RAFAELA NEBREDA – manager Imoteca The Residential Experts)

În același trend, în ultimii ani am asistat la o schimbare majoră pe segmentul de apartamente boutique, au apărut din ce în ce mai multe astfel de proiecte în portofoliul dezvoltatorilor. Totul pornind de la o cerere în creștere pentru locuințe unice, de calitate, cu finisaje superioare, aflate în cartiere bune din București. Astfel de locuințe au ajuns să atragă în special clienți pretențioși care doresc să investească într-o locuință fine living fie pentru uzul personal, fie cu scopul de a o închiria mai departe.

Potrivit Imoteca The Residential Experts, anul acesta 70% din portofoliul companiei reprezintă apartamente stil boutique, în condițiile în care în anii trecuți procentul era de 20%. Astfel, de la proiecte de volum Imoteca a ajuns la o schimbare a clienților, proiectele fine living și boutique fiind acum cele care reprezintă cel mai mare procent în totalul portofoliului.

Imoteca The Residential Experts este o companie de consultanță imobiliară cu experiență de 17 ani în domeniu, ce adună cele mai importante și de calitate proiecte rezidențiale de pe piața autohtonă, cu prezență în Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanța, Timișoara și Brașov. Compania are în portofoliu 7.000 de unități din 30 de proiecte rezidențiale. Imoteca The Residential Experts va fi prezentă în cadrul târgului Imobiliarium Universitate ce se desfășoară weekendul acesta în București cu întreaga ofertă și cu specialiști în domeniu pentru a oferi consultanță clienților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here