Cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, Festivalul Național Concurs de Folclor „Mureș, pe marginea ta”, se desfășoară, duminică, 23 octombrie 2022, la Ocna Mureș. Evenimentul își propune să descopere și să promoveze tinerii interpreți, având o secțiune de concurs la care s-au înscris candidați din întreaga țară. De-a lungul timpului, laureații festivalului au ajuns nume de referință în folclorul românesc.

 

Festivalul Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” se va desfășura, duminică, 23 octombrie 2022, ora 17:00, la Casa de Cultură „Ion Sângerean” din Ocna Mureș și în cadrul acestuia își dau concursul tineri interpreți din întreaga țară. Evenimentul are ca scop conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural național material și imaterial, dar și promovarea tinerilor interpreți de muzică vocală tradițională din România. În program va evolua și Ansamblul Folcloric „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș, alături de Virgil Moga și Rodica Dobrin. Festivalul va continua cu un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de interpreții Rodica Pop Seling, Teodora Zărnescu – Craiu, Alexandra Băcilă, Adina Popa, Roxana Reche, Dorina Narița, Nicolae Plută, Floricica Moga. Festivalul este prezentat de Andreea Bogdan și se va încheia cu un recital susținut de Denisa Ungureanu, tânără interpretă care a câștigat, la ultima ediție, Marele Premiu.

Festivalul Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” este nu doar cel mai longeviv festival de folclor din Transilvania, ci și o rampă de lansare pentru tineri interpreți din întreaga țară. Ne mândrim cu faptul că, de-a lungul timpului, laureații festivalului nostru au ajuns nume de referință în folclorul românesc. Astfel, în fiecare an, ne dorim să descoperim prin intermediul acestui festival concurs tinere talente care să păstreze zestrea folclorului românesc autentic” , a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Festivalul Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș și Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here