Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind  – Filiala AGERPRES, au semnat Contractul Colectiv de Muncă pentru perioada 2020-2022.

Documentul conţine reguli europene privind libertatea de exprimare, Codul Deontologic al Jurnalistului, Ghidul de Etică pentru Fotojurnalism, cât şi prevederi importante pentru asigurarea unor condiţii de muncă demne de o instituţie publică de presă.

Contractul reglementează drepturile şi obligaţiile angajaţilor şi angajatorului, stabilind, pe lângă  măsuri ferme pentru apărarea şi garantarea locurilor de muncă, şi o serie de reguli privind funcţionarea dialogului social la standarde europene. Contractul încheiat menține prevederile care oferă garanţii profesionale pentru jurnaliştii agenţiei, cum ar fi clauza de conştiinţă. Acesta garantează totodată caracterul confidenţial al surselor de informare ale jurnalistului AGERPRES.

Prevederile sunt menite să asigure independenţa editorială a AGERPRES, cât şi libertatea de exprimare a angajaţilor, dar şi obligaţii profesionale pentru îndeplinirea misiunii prevăzute în Legea de organizare şi funcţionare a ANP AGERPRES, respectiv de a prezenta în mod obiectiv și echidistant realitățile vieții social-politice, economice, religioase și cultural-științifice ale țării, promovând valorile democratice, civice și morale.

Contractul Colectiv de Muncă din Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, încheiat pe o perioadă de doi ani, a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti.

 

Despre AGERPRES

Istoria Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES începe la 27 martie 1889, când P. P. Carp, ministru de Externe la acea dată, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României, care difuza în ţară un „serviciu exact şi rapid al tuturor ştirilor de interes general sau special”. La mai puţin de o lună, Agenţia Telegrafică a României şi-a început efectiv activitatea, odată cu expedierea primei „telegrame”, pe 11 aprilie. Din 1921, Agenţia Naţională de Presă a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. În cei 130 de ani de activitate, AGERPRES şi-a menţinut rolul de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. AGERPRES își indeplinește misiunea de a informa prompt, corect și obiectiv și, totodată, din 1889, Agenția Națională de Presă scrie istorie în fiecare zi.

AGERPRES a primit în luna iunie 2019, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Elisabeta, statutul de Furnizor al Casei Regale a României.

AGERPRES mulțumește cititorilor și partenerilor pentru încredere și vă invită să urmăriți clipurile video de la linkurile: https://youtu.be/OidvfQyvZmQ, https://www.youtube.com/watch?v=wxcarDCtaYY

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here