Ieri, 28 iulie a.c., la sediul Consiliului Județean Arad, a avut loc cea de-a patra ediție din seria evenimentelor “Invest in Romania”, eveniment dedicat promovării oportunităţilor pentru investiţii, la nivel regional, precum şi stimulării exporturilor româneşti.

Invest in Romania”, ediţia a IV-a, este organizată în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și cu sprijinul Consiliului Județean Arad.

La eveniment au participat în calitate de invitaţi:

  • GHEORGHE Gabriel Gheorghe – Secretar de stat, Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

  • Gheorghe FALCĂ – Primarul Municipiului Arad

  • Sergiu Bîlcea – Vicepreședintele Consiliul județean Arad

  • Florin JIANU – Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)

  • Liviu ROGOJINARU – Secretar general al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România

  • Mircea PURCARU – Președinte CNIPMMR Arad

Din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au fost prezenți secretari economici, coordonatori și directori de direcții din Austria, Republica Federativă a Braziliei și Ungaria care au adus în atenția antreprenorilor prezenți oportunități de dezvoltare a operațiunilor de import-export, specificul economic al diverselor pieţe, interesul şi posibilităţile de export pentru firmele româneşti sau tendinţele existente în țările de referinţă pentru anumite sectoare de activitate.

În cadrul deschiderii evenimentului, Florin JIANU, președinte al CNIPMMR a precizat: Ne aflăm astăzi la cea de-a patra ediție a seriei de evenimente Invest in Romania, urmând ca până la finalul anului să ajungem și în Târgu Mureș și Buzău. În cadrul edițiilor anterioare, am constatat faptul că antreprenorii locali au nevoie de o serie de instrumente pentru a-și dezvolta afacerile, cum ar fi birourile de tipul “one stop shop”, incubatoare de afaceri, parcuri industriale sau centre logistice pentru susținerea accesului la piețe. Astfel, trebuie să schimbăm cadrul legislativ pentru a da posibilitatea autorităților publice locale de a avea mai multe atribuții pentru a dezvolta mai mult mediul de afaceri local și, implicit, pentru a sprijini economia românească.”

Sponsorii evenimentului au fost: Enel, Alpha Bank și BCR.

Partenerul exclusiv al CNIPMMR în domeniul asigurărilor: Groupama Asigurări S.A.

Parteneri media: Agerpres, Bursa, Centrul de presa, Economistul, Legal Magazin, Risco și Top Business.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here