AGERPRES se alătură proiectului Ora Pământului și stinge lumina în redacții, sâmbătă, 25 martie, în intervalul 20:30 – 21:30.

Agenția Națională de Presă susține importanța informării cu privire la consecințele pe care le pot avea activitățile noastre de zi cu zi asupra mediului înconjurător și asupra nevoii de a proteja Planeta albastră.

Oameni de pretutindeni încearcă să prelungească viața Pământului printr-un gest mic, dar care, cumulat, oferă o altfel de lumină pe Terra.

Timp de 10 ani, WWF – World Wide Fund for Nature (Fondul mondial pentru natură) a încurajat, la nivel internațional, stingerea luminilor în acestă zi, dar și folosirea eficientă a energiei în timp îndelungat, pentru ocrotirea planetei și conștientizarea problemelor climatice și de mediu. Anul acesta mesajul WWF pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii energia ta”.

Despre WWF și Earth Hour

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

WWF este una dintre cele mai mari și mai respectate organizații internaționale non-guvernamentale care lucrează în scopul conservării naturii, având o rețea de peste 5 milioane de susținători în întreaga lume și derulând proiecte în peste 100 de țări, pe toate continentele.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here