Cegeka, o companie de top în furnizarea de soluții și servicii IT&C la nivel european, anunță desemnarea lui Ovidiu Pinghioiu în calitate de Country Director al Cegeka România, începând din 1 octombrie 2023. El preia această funcție de la Lucian Butnaru, care a adus o contribuție semnificativă în timpul mandatului său. Cu peste 12 ani de experiență în industria IT, Ovidiu va continua să dezvolte compania pe baza fundamentelor solide stabilite de Lucian, care va rămâne la Cegeka până la sfârșitul anului pentru a asigura o tranziție reușită.

„Din această nouă funcție sunt nerăbdător să ghidez echipa noastră către atingerea unor standarde peste așteptările clienților noștri. Printr-o colaborare strânsă, eficiență operațională și autenticitate vom continua procesul de transformare digitală, plasând Cegeka România ca un partener ideal pentru succesul în business,” afirmă Ovidiu Pinghioiu.

Acesta s-a alăturat echipei Cegeka România acum aproape 7 ani, ocupând diverse poziții de leadership în cadrul organizației, ultima poziție ocupată în organizație fiind de Director al diviziei Applications. A demonstrat în mod constant o înțelegere profundă a industriei și a prezentat o abordare vizionară în promovarea companiei pe piața locală. Cunoștințele sale extinse, dar și experiența demonstrată, l-au adus în poziția de a conduce Cegeka România în următoarea etapă de creștere.

Stijn Bijnens, CEO al Cegeka, este încrezător în numirea acestuia, evidențiind expertiza sa în industrie și mentalitatea sa orientată către clienți. „Leadership-ul lui Ovidiu semnifică un capitol interesant pentru operațiunile noastre din România. Experiența sa va ridica inițiativele strategice ale Cegeka și poziția sa pe piață,” spune Bijnens. El își exprimă, de asemenea, recunoștința pentru angajamentul neclintit al lui Lucian Butnaru, afirmând: „Aș dori, de asemenea, să-mi exprim aprecierea față de Lucian pentru eforturile sale dedicate în conducerea creșterii organizației noastre pe piața locală de-a lungul anilor. El reprezintă o parte integrală a poveștii de succes pentru Cegeka în Romania și nu numai.”

În ultimii 10 ani sub conducerea lui Lucian Butnaru, compania a înregistrat o creștere remarcabilă în România, mărindu-și forța de muncă de la 130 la 880 de angajați. Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 4 milioane de euro în 2012 la peste 50 de milioane de euro în 2023.

„Sunt încrezător că Ovidiu va continua să genereze multe reușite pentru Cegeka România și sunt recunoscător pentru oportunitatea de a fi condus această companie în calitate de Country Director. Împreună cu o echipă excepțională, am avut realizări remarcabile. Îmi exprim recunoștința sinceră față de toți colegii, clienții și partenerii pentru sprijinul lor constant,” declară Butnaru.

Lucian Butnaru a decis să părăsească Cegeka după 10 ani de mandat ca și Country Director pentru a se concentra pe proiectele sale proprii din domeniul tehnologiei, fintech și imobiliare.

Despre Cegeka

Cegeka este un furnizor de soluții ICT  ambițios și lider în Europa. În conformitate cu motto-ul nostru „In close cooperation”, ne străduim să oferim cel mai bun customer service  și să-i sprijinim pe cei peste 2500 de clienți în călătoria lor de digitalizare. Cegeka oferă soluții complete în următoarele domenii: date, aplicații și infrastructură, care sunt puternic interconectate. În cadrul organizației Cegeka, Citymesh este specialistul nostru în conectivitatea mobilă pentru piața business-to-business. Nexuzhealth dezvoltă soluții personalizate pentru sectorul sănătății, iar Cegeka Business Solutions este un partener de încredere pentru soluțiile Microsoft D365 și lider în domeniul dinamicilor europene. Smartschool este platforma digitală pentru școli din Belgia, concepută pentru a sprijini colaborarea între școli, profesori, elevi și părinți. Cegeka are peste 6000 de angajați cu sedii în Benelux, Germania, Austria, România, Moldova, Italia, Republica Cehă, Slovacia, Suedia și Grecia și o cifră de afaceri consolidată de 871 milioane de euro (în 2022). Cegeka este o companie europeană deținută de o familie. A fost fondată în 1992 de André Knaepen, care este în prezent președintele consiliului de administrație. CEO-ul Stijn Bijnens conduce compania din sediul său din Hasselt, Belgia.

Despre Cegeka România

Cegeka este prezentă pe piața din România începând din 2012 și are aproximativ 900 de angajați care oferă servicii de dezvoltare de aplicații end-to-end, extindere echipă IT, servicii cloud, infrastructură IT, date și servicii de automatizare, cum ar fi Inteligența Artificială/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT și DevOps. Cegeka ajută clienții să rămână relevanți în mediul digital, dincolo de digitalizare și  migrare în cloud, oferind soluții care au impact asupra afacerilor clienților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here