• Principalul beneficiu al prezenței fizice este, pentru respondenți, interacțiunea reală între colegi, ce eficientizează comunicarea internă
  • Ca un birou să rămână atractiv, angajații vor facilități pe care nu le au acasă, spațiu personal și mai multe opțiuni de evoluție profesională

Bucuresti, 9 martie 2023 – Peste patru din 10 români cred că un sistem hibrid, cu 3-4 zile pe săptămână de muncă de la birou, va domina anul 2023, iar mai mult de un sfert mizează pe sistemul cu 1-2 zile pe săptămână la birou. În același timp, un sfert dintre angajați cred că munca exclusiv de la birou va fi preponderentă în acest an, și doar 7% pariază pe munca exclusiv remote, arată un sondaj inițiat în luna octombrie de Genesis Property, în rândul a 1.031 de respondenți din toată țara.

„Studiul ne confirmă că viitorul muncii este hibrid. Angajații doresc flexibilitatea de a lucra de acasă sau de la birou, în funcție de nevoile și preferințele lor unice. În același timp, înțelegem valoarea colaborării și a socializării în persoană pentru stimularea inovației și construirea unor relații puternice în echipă. Tocmai pentru a satisface această nevoie, dezvoltăm YUNITY Park, un concept modern ce prioritizează, prin intermediul ecosistemului de opțiuni, flexibilitatea, confortul și colaborarea, esențiale pentru companii în misiunea lor de a atrage și de a păstra talentele de top”, declară Maria Jianu, Commercial Real Estate Manager, Genesis Property.

Rezultatele studiului relevă că principalul beneficiu al prezenței fizice este interacțiunea în persoană cu colegii, iar 90% dintre respondenți consideră că facilitățile de la birou eficientizează comunicarea internă. Același procent (90%) este asociat persoanelor care cred că existența unor spații dedicate socializării și timpului liber ajută la integrarea mai facilă în colectiv și la consolidarea echipelor, dar și la un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală. De asemenea, 8 din 10 respondenți consideră că astfel de spații le pot economisi timp.

YUNITY Park, dezvoltat de Genesis Property, este proiectat ca un campus în extensia biroului, care oferă suportul urban pentru experiențe adaptate stilului modern de viață, atât pentru timpul petrecut la birou, cât și pentru cel personal sau social. YUNITY Park va avea multiple destinații dedicate interacțiunii sociale, un amfiteatru și o pădure urbană, toate fiind elemente ale unui concept complex destinat nevoilor prezente și viitoare.

Principalele așteptări ale românilor față de angajatori sunt ca aceștia să creeze condiții mai bune de lucru la birou, ca spațiu și facilități (48,7%), să ofere mai multe opțiuni de petrecere a timpului liber alături de colegi (32,1%) și să ajute angajații să se integreze mai bine în echipă (26,4%).

Jumătate din angajați vor parcuri și spații verzi lângă birou, peste o treime mizează pe zone pentru activități de recreere, și mai bine de un sfert vor, în proximitate, zone de restaurante și cafenele.

În ceea ce privește șansele crescute ale angajaților care vin la birou la promovare sau la o mărire de salariu, părerile românilor sunt împărțite – 15,2% sunt siguri de acest lucru, 37,5% spun că există o probabilitate, 33,2% spun că probabilitatea este ca acest lucru să nu se întâmple, iar 13,9% sunt siguri că prezența la birou nu va aduce și sporul salarial.

Sondajul Genesis Property privind „Campusul viitorului” a fost desfășurat, la nivel național, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.031 de utilizatori de internet din România. Circa 58% dintre participanți sunt bărbați, aproape 72% au vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

__________

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A din România, cu o experiență de aproape 20 de ani în industria imobiliară și primul grup imobiliar din țară care a devenit semnatar și susține promovarea celor 10 Principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite (UN Global Compact) privind drepturile omului, munca, lupta împotriva schimbărilor climatice și protecția mediului. Compania deține și administrează YUNITY Park si West Gate Business District cu peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri ocupate de companii importante precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajați.

În 2020, Genesis Property a inițiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

Genesis Property si-a luat angajamentul de a-și adapta strategia de investiții și operațională astfel încât să contribuie din plin la susținerea obiectivelor majore ale Comisiei Europene, asumate prin Acordul Ecologic European, de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

GenesisProperty.net / LinkedIn/GenesisProperty

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here