23 februarie 2023. Disponibilizările masive din marile corporații IT din Vest au amplificat gradul de nesiguranță în rândul candidaților din România, deși datele platformei de recrutare online BestJobs arată că angajatorii continuă intensiv căutările pentru a acoperi necesarul de personal. Astfel, de la începutul anului, angajatorii au contactat cu 45% mai mulți candidați decât în aceeași perioadă din 2022. În plus, tot mai mulți aleg să afișeze salariul în oferta de job, pentru a atrage candidați relevanți, în prezent gradul de transparentizare ajungând la 36%, cu 14% în creștere față de anul trecut.

Observăm o evoluție în zona de transparentizare a salariilor, ca parte a strategiei de a oferi candidaților oportunități egale indiferent de vârstă sau gen, dar și de a-și crește atractivitatea în rândul candidaților care își doresc acces complet la informațiile despre job încă din momentul aplicării. În tandem, mai mult de jumătate dintre candidații activi pe platformă și-au stabilit o marjă salarială pentru a eficientiza procesul de căutare și pentru a modela piața conform nevoilor lor”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Cele mai multe oferte de job cu #SalariuLaVedere sunt din domenii precum Vânzări, Inginerie, Financiar/Contabilitate, IT/Telecom și Producție/Logistică, potrivit datelor BestJobs. Din totalul acestora, peste 8% se adresează candidaților fără experiență, aproximativ 26% candidaților entry level, 38% celor cu doi până la cinci ani de experiență, iar 28% persoanelor cu experiență de peste cinci ani și executive level. Totodată, joburile internaționale, care presupun relocarea permanentă sau temporară, afișează salariile pentru a atrage candidații, ofertele salariale fiind mult mai mari față de cele din România.

Domeniile cu cele mai multe joburi de la începutul anului sunt Vânzări, Management, Inginerie și Financiar/Contabilitate. Din numărul total de aplicări, 20% sunt în Vânzări, aproximativ 14% în Management și 9% în Financiar/Contabilitate.

Nici angajatorii din IT nu dau semne să încetinească demersurile de recrutare în ciuda știrilor despre disponibilizările masive din corporații. De la începutul anului, aproximativ 10.000 de joburi în IT/ Telecom au fost publicate pe platformă, confirmând nevoia acută de specialiști în domeniu.

De la începutul lunii februarie, persoanele cu vârsta cuprinsă între 25-34 ani au fost cele mai active (35%) și au aplicat într-un număr mai mare la joburi, comparativ cu alte categorii de vârstă.

În continuare, joburile remote sau parțial remote atrag o bună parte dintre aplicări. Deja datele din luna februarie arată o creștere a aplicărilor pentru joburile remote cu 10% față de ianuarie și dublu față de februarie 2022.

 

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare, recrutare și de dezvoltare profesională și personală. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 35.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în d

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here