Sistemele de alimentare cu apa sunt de-a dreptul importante, datorita faptului ca reusesc sa detecteze in timp util o posibila modificare a presiunii apei. Printre aceste sisteme si numara si presostatele, care se ocupa de controlarea si masurarea fluidului regasit intr-un mediu inchis. Rolul lor consta chiar in semnalarea unei probleme legate de presiune in cazul in care exista.

Din fericire, aparatul reuseste sa o identifice in timp real, pentru a se interveni rapid asupra situatiei neplacute. Din acest motiv, presostatul este un aparat care reuseste sa indice prezenta unei probleme in ceea ce priveste fluxul si presiunea apei, pentru a nu se ajunge in cazuri grave.

Importanta presostatorului la centrala termica

Presostatorul centralei termice este cel prin intermediul caruia apa se incalzeste in momentul folosirii. In cazul in care apei ii ia mult timp sa se incalzeasca, utilizatorul centralei trebuie sa stie ca prestotatorul este cel care ingreuneaza situatia. Este posibil ca aparatul sa detecteze o anumita scadere a presiunii in cadrul sistemului, ceea ce inseamna ca este necesar ajutor din partea specialistilor.

Tipuri de presostate

Presostate electrice

Presostatele electrice indeplinesc functia de oprire, daca alimentarea cu apa este intrerupta intr-un fel sau altul. De obicei, sunt folosite in cadrul sistemelor de controlare a apei, existand, bineinteles, si optiunea de reglare a presiunii de oprire a acesteia.

Presostate mecanice

Exista o multime de presostate mecanice pe piata la ora actuala, insa, pentru a fi de calitate si complet functionale, trebuie sa se poata alimenta la 230 V si sa poata fi reglate in functie de necesitati. La fel ca in cazul prestotatului electric, si cel mecanic trebuie sa porneasca si sa opreasca pompa de apa. Cu toate acestea, cand vine vorba de costurile de achizitie, cele mecanice sunt mult mai accesibile decat cele electrice, insa si eficienta este influentata.

Cu alte cuvinte, achizitionarea unor presostate este o procedura importanta in ceea ce priveste sistemul de alimentare cu apa. Este important sa se opteze pentru un aparat de inalta calitate care sa isi poata desfasura activitatea in parametri optimi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here