Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/gold-plated-accessories-248077/

Aurul pur atrage atentia printr-o culoare galbena intensa, insa bijuteriile si toate obiectele din aur sunt intotdeauna afectate de aliajele adaugate. Bijuteriile din aur nu contin doar aur pur, ci contin si alte metale, cum ar fi argint, cupru si mici cantitati de zinc.

Bijuteriile de aur de 24k contin aur pur in cea mai mare parte, apoi cantitatea de aur pur scade pana la 75% la aurul de 18k si pana la 53% la aurul de 14k. In general, metalele folosite la amestecarea aurului includ zinc, cupru, fier, nichel, cadmiu, aluminiu, platina si paladiu si acestea sunt responsabile pentru schimbarea culorii aurului. Indiferent ca doriti bijuterii de aur galben, aur alb sau aur roz, toate sunt apreciate pentru valoarea lor, pentru durabilitate, rezistenta, longevitate si, bineinteles, pentru frumusetea lor.

Cum se obtin bijuteriile din aur alb?

Aurul alb este de fapt aur galben placat cu un aliaj care ii confera culoarea alb-argintie. Pentru a conferi bijuteriilor din aur alb culoarea specifica, aurul pur este aliat cu un amestec de nichel, paladiu si argint, dar si alte aliaje cu rol de albire.

Bijuteriile din aur alb trec apoi printr-un alt pas in procesul cunoscut sub denumirea de placare. Prin placare, metalul de baza din aur este acoperit cu un strat dintr-un alt metal. De exemplu, aurul alb este placat cu rodiu. In timp ce placarea cu rodiu are o durabilitate relativ lunga, poate fi necesara o replacare ocazionala.

Aurul alb poate deveni usor galbui dupa cativa ani, iar acesta poate fi un semn ca bijuteria din aur alb are nevoie de o replacare pentru a-si redobandi albul initial. In general, aurul alb este considerat o alternativa accesibila la platina.

Aurul alb era o alegere foarte populara mai ales in anii 1920, insa este in continuare foarte apreciat. De exemplu, multe inele de logodna, fie vintage, fie clasice sau moderne, sunt disponibile in aur alb. Cel mai important este ca aurul alb este aur real, doar ca este prelucrat diferit fata de aurul galben sau aurul roz.

Cum se realizeaza bijuteriile din aur roz?

Bijuteriile din aur roz sunt deosebit de placute, de romantice si de indragite. Aurul roz se obtine prin amestecarea aurului pur cu un aliaj de cupru. Cu cat aliajul are mai mult cupru, cu atat nuanta este mai roz.

De mentionat ca bijuteriile din aur roz detin aceeasi cantitate de aur pur ca si aurul galben sau alb. Ceea ce este diferit este raportul dintre celelalte metale care alcatuiesc procentul ramas din amestecul de aliaje. Aurul trandafiriu are cateva note vintage si este o alegere excelenta pentru inele de logodna.

Daca doriti aur roz mai deschis, atunci optati pentru bijuterii de aur de 18k. In schimb, daca doriti bijuterii dintr-un aur roz mai intens, atunci optati pentru bijuterii din aur de 14k. Aurul roz este mai usor de intretinut in comparatie cu aurul alb, deoarece nu necesita replacare. Nuantele romantice ale aurului roz provin doar din amestecul sau de aliaje, asa ca nu este necesar procesul de placare.

Printr-o ingrijire simpla si constanta, va veti putea mentine bijuteriile din aur roz in stare impecabila. Tot la mijlocul anilor 1920, aurul roz a fost foarte popular, dar iata ca in ultimii ani isi recapata popularitatea. Daca doriti sa ii oferiti persoanei dragi o bijuterie cu adevarat romantica, atunci optati pentru bijuterii din aur roz cu diamante.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here