Biroul din București al firmei internaționale de avocatură CMS a asistat grupul internațional de consultanță și servicii de tehnologie Alten (“Alten”) la achiziția Qualitance QBS S.A., o companie internațională de tehnologie şi inovație fondată în România (“Qualitance”).

Cu o echipă internațională de peste 45.000 de angajați și prezentă în 30 de țări, inclusiv în România, Alten dezvoltă proiecte de transformare digitală pentru lideri importanți din sectoare precum aeronautică, apărare, securitate, producția de automobile și componente auto, energie, financiar, retail sau telecomunicații.

CMS a asistat Alten cu privire la toate aspectele de drept român ale tranzacției, inclusiv în cadrul procesului de due-diligence, în structurarea și negocierea documentelor tranzacției, procesul de notificare a Consiliului Concurenței privind concentrarea economică și va continua să acorde consultanță juridică în ceea ce privește aspectele privind perfectarea achiziției și integrarea Qualitance în grupul Alten. Tranzacția este supusă aprobărilor Consiliului Concurențe și se preconizează că se va încheia până la finalul anului 2022.

Horea Popescu, managing partner CMS România și coordonator al practicii de Fuziuni și Achiziții din Europa Centrală și de Est (CEE) în cadrul CMS a spus: “Suntem încântați că am asistat din nou Alten, de data aceasta cu privire la o achiziție strategică în sectorul IT din România, ce va consolida prezența sa pe piața locală. Observăm în continuare un apetit puternic pentru tranzacții în sectorul TMT, având în vedere disponibilitatea obiectivelor evaluate favorabil și ne așteptăm ca astfel de proiecte să devină din ce în ce mai frecvente în următorii ani, în România și în CEE.”

Echipa multidisciplinară a CMS ce a asistat Alten a fost coordonată de către Horea Popescu și Mircea Moraru (Fuziuni & Achiziții) și i-a inclus pe Claudia Nagy, Claudia Popescu, Raluca Ionescu și Cătălin Vasile (Fuziuni & Achiziții); Roxana Popel și Andrei Tercu (Taxe).

***

Despre CMS
Înfiinţată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu 78 de birouri în 40 de țări din lume și cu peste 5.000 de avocați,  CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră. De la multinaționale importante la întreprinderi mijlocii și la cele aflate la început, CMS asigură rigoare tehnică, excelență strategică și parteneriat pe termen lung pentru ca fiecare client să se mențină în frunte pe piețele alese.

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni&Achiziții, Energie& Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Ocrotirea Sănătății, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență &Comerț, Dispute Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

 

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați cms.law

 

Birouri CMS și Birouri asociate:
Aberdeen, Abu Dhabi, Alger, Amsterdam, Anvers, Barcelona, Beijing, Beirut, Belgrad, Bergen, Berlin, Bogotá, Bratislava, Bristol, Brussels, București, Budapesta, Casablanca, Cologne, Dubai, Duesseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Funchal, Geneva, Glasgow, Hamburg, Hong Kong, Istanbul, Johannesburg, Kiev, Leipzig, Lima, Lisabona, Liverpool, Ljubljana, Londra, Luanda, Luxemburg, Lyon, Madrid, Manchester, Mexico City, Milan, Mombasa, Monaco, Munchen, Muscat, Nairobi, Oslo, Paris, Podgorica, Poznan, Praga, Reading, Rio de Janeiro, Rome, Santiago de Chile, Sarajevo, Shanghai, Sheffield, Singapore, Skopje, Sofia, Stavanger, Strasbourg, Stuttgart, Tel Aviv, Tirana, Utrecht, Viena, Varșovia, Zagreb și Zurich.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here