SAS oferă acces la platforma sa de analiză de date cu posibilitatea de plată orară, tutoriale în aplicație și suport pentru mai multe limbi de circulație internațională

 

 

București, 29 septembrie 2022 – SAS, lider global în analytics, anunță introducerea platformei de analiză SAS® Viya® în marketplace-ul Azure, cu acces rapid și un model de plată pay-as-you-go, bazat pe folosirea efectivă a serviciilor. Prin intermediul accesului la SAS Viya direct din Microsoft Azure, clienți din întreaga lume au posibilitatea de a folosi servicii esențiale de explorare a datelor, de machine learning și de model deployment. Platforma este disponibilă deja în mai multe limbi de circulație internațională și oferă acces și la o serie extinsă de resurse și tutoriale, pentru a susține clienții atât în primii pași pe platformă, cât și în privința reușitelor pe termen lung. Anunțul a fost făcut în cadrul SAS Explore, un eveniment virtual global marca SAS.

 

Cercetările efectuate de agenția de consultanță IDC indică o creștere a furnizării de servicii software de analiză avansată de date în cloud-urile publice, acestea urmând a ajunge la același nivel cu soluțiile locale până în 2024.

 

”Prin această decizie strategică, SAS face accesul la serviciile sale de analiză avansată de date mult mai facil. SAS Viya este una dintre cele mai complete platforme de analiză disponibile astăzi în piață. A oferi utilizatorilor acces la un ciclu complet de analiză – de la date până la un model livrat și administrat – disponibil pentru utilizare imediată prin intermediul marketplace-ului Microsoft Azure, este esențial. În plus, oferirea serviciului cu suport și tutoriale incluse urmează să aducă îmbunătățiri la capitolul productivitate pentru sectoarele de analytics, IT și business din întreaga lume”, a afirmat Dan Vessel, Group Vice President, Analytics and Information Management în cadrul IDC.

 

Acces complet și suport extins pentru limbaje de programare

SAS Viya este creat pentru a oferi accesul la servicii de analiză avansată de date în cadrul unei organizații, oferind capabilități de machine learning ce permit tuturor utilizatorilor să-și sporească productivitatea, dar și să colaboreze într-o manieră fluentă și uniformă. Prin disponibilitatea platformei SAS Viya în marketplace-ul Microsoft Azure, utilizatorii vor beneficia de acces complet la pachetul Viya. Acesta conține produsele SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics, SAS Visual Data Mining și Machine Learning și SAS Model Manager.

 

Platforma oferă soluții atât pentru programatori, cât și pentru clienți care vor să evite scrierea de cod, totul reunit într-o singură interfață vizuală, care permite utilizatorilor cu varii niveluri de cunoștințe să beneficieze de serviciile celui mai bun sistem AI. Platforma oferă suport atât pentru SAS, cât și pentru limbaje de programare open source, precum Python sau R. Astfel, fiecare data scientist poate folosi limbajul și tehnicile preferate pentru a realiza programele dorite.

 

Suntem încântați să oferim clienților un nou mod de a accesa SAS Viya, continuând totodată să oferim toate capacitățile performante pe care utilizatorii noștri le cunosc și le apreciază. Am lucrat decenii întregi pentru a construi cea mai complexă platformă de analytics disponibilă pe piață, cu inteligență artificială de ultimă generație, care se adresează întregului ciclu de analiză. Gândim și testăm software-ul pe care îl producem pentru a fi cel mai rapid și cel mai productiv. Iar acum, totul este la doar câteva click-uri distanță în marketplace-ul Microsoft Azure”, afirmă Jim Goodnight, CEO-ul SAS.

 

Angajamentul SAS față de inovare în domeniile cloud și AI este esențial pentru succesul clienților noștri – fie că aceștia lucrează la rapoarte simple sau dezvoltă soluții AI complexe pentru a aborda situații critice în business-ul lor. Scopul nostru este să oferim SAS Viya unui număr cât mai mare de organizații care au nevoie de servicii de analiză, indiferent de nivelul de expertiză sau de limbajul de programare preferat de către acestea. Ne dorim ca Viya să stea la baza viitoarelor succese ale clienților noștri”, spune Bryan Harris, Executive Vice President și CTO în cadrul SAS.

 

Viya, o platformă de analiză avansată de date pentru orice industrie

Între clienții care folosesc SAS Viya se regăsesc analiști de business, data scientists, dar și persoane la care trebuie să ajungă informația finală, fie că vorbim de lucrători sau de oameni din managementul companiilor. Aceștia activează în toate ramurile industriale, pe întregul mapamond și beneficiază de expertiza altor utilizatori ai serviciilor SAS și a experților din comunitățile SAS, informații ce vor fi accesibile direct în platforma SAS Viya, disponibilă acum și în cadrul Microsoft Azure.

 

Între organizațiile care beneficiază de capacitățile transformative ale Viya se numără echipa JAKSTAT, câștigătoare a Hackathon-ului SAS 2022; bioMérieux, lider mondial în domeniul biotehnologiei și furnizor al soluției SaaS CLARION™; S-Bank – cea mai importantă bancă de retail din Finlanda; Techniker Krankenkasse (TK), cel mai mare furnizor de asigurări de sănătate din Germania.

 

Dezvoltarea parteneriatului solid dintre SAS și Microsoft

Decizia de a oferi serviciile SAS Viya în format ”Get It Now” în marketplace-ul Azure reprezintă o dovadă a angajamentului continuu față de extinderea parteneriatului strategic dintre SAS și Microsoft. SAS a anunțat începutul parteneriatului cu Microsoft în 2020, iar recent a obținut titlul de Partenerul Anului la capitolul Global Independent Software Vendor din partea Microsoft. Acest titlu recunoaște partenerii Microsoft care demonstrează excelență în privința inovării și implementării de soluții.

 

Beneficiile acestui parteneriat pentru organizații din întreaga lume sunt evidente. Pentru Banca Națională a Greciei, flexibilitatea platformei SAS, alături de elasticitatea cloud-ului Microsoft Azure au ajutat la transformarea operațiunilor din cadrul instituției.

 

Cu ajutorul implementării SAS Viya în cloud, am îmbunătățit semnificativ dezvoltarea unei noi infrastructuri de analiză, reducând semnificativ costurile și complexitatea procesului, obținând totodată agilitate, rapiditate și eficiență”, arată Pantelis Maraveas, Assistant General Manager of Retail Segments, Bank Analytics and Liability Products în cadrul Băncii Naționale a Greciei.

###

 

Despre SAS Viya

SAS Viya este o platformă de analiză și management, cu inteligență artificială, ce funcționează cu o arhitectură modernă și scalabilă. Este un software cloud-first, creat pentru a fi livrat și actualizat continuu, oferind puterea sistemelor de analiză către oricine și oriunde. SAS Viya integrează arta decision-making-ului cu știința inteligenței artificiale și a analizelor avansate, sprijinind organizațiile în luarea de decizii mai bune și mai rapide.

 

Despre SAS

SAS este liderul soluțiilor de analytics. Prin servicii și soluții software inovatoare, SAS sprijină și inspiră clienții din întreaga lume să transforme datele în informații valoroase. SAS gives

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here