• Facultatea de antreprenoriat EA – The Entrepreneurship Academy, a fost premiată la un eveniment dedicat start-up-urilor organizat la Ambasada Franței din București
  • EA a primit premiul pentru cel mai bun program educațional din partea La French Tech

 

București, 22 septembrie. EA – The Entrepreneurship Academy a fost premiată, marți, 12 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Ambasadei Franței în România din București. Evenimentul, dedicat start-up-urilor românești sub numele French Tech – Romanian Touch, a fost organizat de La French Tech, un ecosistem francez dedicat sprijinirii afacerilor la început de drum.

 

EA – The Entrepreneurship Academy a primit premiul pentru cel mai bun program educațional din partea La French Tech, în cadrul evenimentului care a adunat peste 600 de participanți și la care au fost premiate 9 start-up-uri românești, dar și fondatori ai acestora.

 

Premiul vine ca o recunoaștere din partea ecosistemului antreprenorial a performanței studenților în a face afaceri în România și în regiune. Programul de studii, acreditat in Olanda, aplică o filosofie dezvoltată în Finlanda și adaptată mediului universitar european de către partenerii Team Academy Amsterdam. Principiile de bază ale modelului educațional se bazează pe învățare și muncă în echipă, aplicarea teoriei în practică, autonomie și interdependență.

 

Faptul că EA – The Entrepreneurship Academy a primit premiul pentru cel mai bun program antreprenorial educațional din partea La French Tech ne onorează și entuziasmează, deopotrivă. Vedem această distincție ca o recunoaștere internațională a eforturilor noastre de a crea un program educațional inovativ, la cele mai înalte standarde globale, în România, ai cărui studenți și absolvenți au deja propriile start-up-uri. În plus, nu este un premiu doar al nostru: calitatea unui program educațional se vede cel mai bine în realizările studenților, iar, din acest punct de vedere, suntem cei mai câștigați. În anul universitar trecut, studenții noștri au realizat vânzări de peste 1,5 milioane de euro din business-urile incubate încă din facultate, iar absolvenții noștri au crescut unele dintre cele mai inovative afaceri din România.”, a declarat Ioana Ceaușu, COO EA – The Entrepreneurship Academy.

 

În anul universitar 2022-2023, EA – The Entrepreneurship Academy va avea 38 studenți noi, dintre care 30% fete și 70% băieți. Comparativ cu facultățile clasice, pentru a studia business și antreprenoriat în cadrul EA, elevii nu dau examen, ci trec printr-un proces de admitere interactiv – înscriere online pe baza CV-ului, a două eseuri și a unui video, o zi petrecută în cadrul facultății rezolvând o provocare de la un business real, numită Bootday și interviul final.

 

Pentru a-și dovedi spiritul antreprenorial, tinerii pot da admiterea încă din clasa a XI-a și își pot achita taxa de studiu cu ajutorul burselor, metodelor de finanțare și sponsorizare puse la dispoziție de facultate. EA – The Entrepreneurship Academy oferă burse în valoare de 500.000 de euro.

 

Despre EA – The Entrepreneurship Academy
Program de studii de științe aplicate de Bachelor în administrarea afacerilor cu focus în antreprenoriat, unde studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Facultatea funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/ Stichting Schoolvision, după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări. Facultatea este acreditată internațional de Team Academy Amsterdam, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda. Diploma pe care studenții o obțin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree – Business Administration in Entrepreneurship şi poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educaţiei.

Curricula EA -The Entrepreneurship Academy are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen acum mai bine de 20 de ani. Team Academy continuă să fie inovatoare ca metodologie și să facă parte dintr-o avangardă a universităților internaționale care oferă o astfel de diplomă și specializare. În momentul de față, există centre și universități având la bază metodologia Team Academy în Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru. Mai multe informații găsiți pe site: https://www.entrepreneurship-academy.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here