–  un concept ”Invest in”  –

 

 

         Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, în parteneriat cu ADR V și cu sprijinul BCR, a organizat astăzi, 8 aprilie, în Arad, evenimentul “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027”, cel de-al doilea eveniment din seria “Invest in”.

“Invest in” este un program de promovare a oportunităţilor de finanțare și dezvoltare la nivel regional

prin organizarea unei serii de evenimente specifice în parteneriat cu Autoritățile pentru Dezvoltarea României (ADR) din fiecare regiune a țării, vizând dezvoltarea mediului de afaceri din regiune.

 

Astfel, sub tema “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027” și în prezența a peste 100 de antreprenori, evenimentul de astăzi a dezbătut principalele oportunități de finantare și dezvoltare a mediului de afaceri la nivelul regiunii Nord-Vest alături de următorii speakeri:

  • Florin JIANU, Preşedinte CNIPMMR
  • Glad VARGA, Deputat
  • Gabriela CHIRICHEU, Director executive Consiliul judetean Arad
  • Lazăr FAUR, Vice-Primar Arad
  • Adrian MARICIUC, Director General Adjunct ADR Vest
  • Dumitru NANCU, Director FNGCIMM
  • Oana BÂRA, Head of Financing Programs BCR
  • Adrian PĂȘCUȚĂ, Director executiv Agenția IMM Timișoara
  • Sterică FUDULEA, Secretar General CNIPMMR, Membru CA FNGCIMM
  • Mihaela BREAZ, Vicepreședinte CNIPMMR, Președinte Filiala Arad

În cadrul dezbaterii s-au promovat și prezentat cele mai importante programe de finanțare dedicate IMM-urilor la nivel regional și național precum IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, Electric UP și alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul incubatoarelor de afaceri, dezvoltării economice prin inovare, capital de risc sau digitalizare.

 

 

“Am fost cu toții de acord că este necesară o informare a mediului de afaceri, motiv pentru care suntem astăzi la cel de-al doilea eveniment dedicat fondurilor europene pentru IMM-uri. Aceste tipuri de evenimente sunt necesare tocmai pentru a aduce informația înainte ca lucrurile să se întâmple, înainte ca programele să fie lansate, astfel încât să dăm posibilitatea mediului de afaceri să își pregătească proiectele pentru viitoarea perioadă programatică. După cum știți, provocările sunt destul de mari în perioada următoare atât în ceea ce înseamnă fondurile europene, PNRR, programele naționale, fiecare dintre aceste lucruri aducând o serie de noutăți. Noi la CNIPMMR, sprijinim foarte tare această idee a descentralizării către ADR a POR astfel încât la nivelul fiecărei regiuni să se lanseze aceste programe și dânșii să fie autorități de management pentru că stiu cel mai bine care sunt nevoile locale, reducând din biroctrație și din întârzierile în implementare. Prin implicarea mea și în Consiliul de Administrație a FNGCIMM, doresc să dau și o veste bună antreprenorilor din Arad: deschiderea unei reprezentanțe a FNGCIMM în Arad.”, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

 

 

Eveniment realizat cu sprijinul BCR.

Parteneri instituționali: ADR Vest și FNGCIMM

Parteneri media: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here