Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/man-in-black-jacket-standing-in-front-of-grave-3648309/

 

Funeraliile au fost alaturi de noi de la inceputul istoriei umane, deoarece ne ajuta sa trecem de la viata inainte de moarte la viata dupa moarte. Un serviciu funerar  va poate ajuta sa incepeti procesul de vindecare si face primii pasi in gestionarea corecta a durerii.

Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la faptul ca de cele mai multe ori pachetul de servicii funerare costa pentru ca firmele care ofera astfel de servicii s-au gandit la toate si cum statul ofera un ajutor de inmormantare, vei gasi pachete complete care sa se incadreze perfect in acest ajutor fara sa fie nevoie sa mai platesti ceva in plus. Iata scopul serviciilor funerare:

Transcendenta

In cele din urma, o slujba funerara ne poate ajuta sa imbratisam minunea vietii si a mortii. Persoanele care participa la o inmormantare vor intelege ca toti suntem trecatori pe pamant si vor intelege de fapt cum se face trecerea spre nefiinta. Vor fi acolo sa asculte discursurile membrilor familiei si cuvintele preotului, dar si sa isi ia ramas bun de la trupul defunctului.

Inteles

O slujba funerara poate marca semnificatia vietii care a fost traita. De asemenea, ne ajuta sa gasim sens si scop in viata noastra continua, chiar si in fata pierderii. Tot ce se intampla la un serviciu funerar ne va ajuta sa ne dam seama inclusiv cine ne este aproape, cat de singuri suntem si pe cine avem langa noi pentru ajutor, cine lipseste si cui nu ii pasa deloc de suferinta noastra.

Exprimare

Un serviciu funerar ne poate permite sa ne exprimam gandurile si sentimentele interioare despre viata si moarte. De asememenea, toate sentimentele nespuse vor fi rostite atunci, pentru ca fiecare persoana care participa la inmormantari isi va transmite gandurile catre persoana decedata si ii va comunica acesteia ultimele trairi. Toate cuvintele uitate voit sau intamplator se vor spune, daca nu tare, macar in gand.

Sprijin

Un serviciu funerar poate reuni oameni care tin unul de celalalt intr-o atmosfera de dragoste si sprijin. Familiile indoliate au nevoie de ajutor iar prietenii si celelalte rude sunt acolo sa ofere sustinere.

Amintire

Un serviciu funerar ne poate incuraja sa ne amintim de persoana care a murit si sa impartasim amintirile noastre unice cu ceilalti, creand speranta pentru viitor. Astfel, amintirile fericite cu defunctul ne vor ajuta sa il vedem intr-o lumina foarte buna, nostalgica si uneori vesela, pana cand acesta va disparea complet.

Realitate

Un serviciu funerar ne poate ajuta sa incepem sa recunoastem cu adevarat realitatea ca cineva din viata noastra a murit. Confruntarea cu realitatea este primul pas pentru persoanele care se confrunta cu durerea pierderii unei persoane dragi si conteaza enorm in vindecare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here