Bicicleta este acel obiect care, pe langa faptul ca te ajuta sa te deplasezi rapid, este si un mijloc de plimbare sanatos si distractiv. Aceasta insa mai are nevoie uneori si de alte lucruri suplimentare menite sa iti ofere pe bicicleta un surplus de siguranta si confort. Iata astfel care sunt acele cateva accesorii de care are nevoie aproape orice bicicleta.

Tipuri de accesorii pentru bicicleta

Accesoriile de biciclete se regasesc in magazine de specialitate impartite pe categorii, in functie de necesitatea lor, pentru a iti fi mai usor sa le identifici si sa le filtrezi in functie de nevoia personala.

  • Daca esti posesor de bicicleta nu ar trebui sa iti lipseasca un set de petice si o pompa de care sa te poti folosi la nevoie, un set de scule compact, o sticla de lubrifiant cu pipeta sau un adaptor de valva. Cu toate acestea iti poti repara de urgenta bicicleta chiar acasa, pana sa ajungi cu ea intr-un centru specializat.
  • Seturile de faruri de spate si de fata, stopurile, dar si reflectorizantele pentru spice te fac vizibil in trafic chiar si in timpul plimbarilor nocturne. Oglinzile te vor ajuta sa vezi in spatele sau in lateralul tau fara sa iti intorci prea mult privirea de la drum, iar cu ajutorul claxonului vei putea sa ii atentionezi pe ceilalti in privinta ta.
  • Accesoriile de siguranta cele mai necesare sunt, fara indoiala, sistemele de antifurt. Datorita lor poti sta linistit indiferent ca iti parchezi bicicleta in fata magazinului pentru cateva minute, in parcarea biroului pentru intreg programul de lucru sau in holul blocului peste noapte.
  • Husele de protectie, suportii pentru biciclete sau aparatorile contribuie la mentinerea bicicletei, iar astfel aceasta va ramane functionala si ingrijita mult timp. Cricul este un alt obiect esential, care te ajuta sa iti parchezi bicicleta fara a o zgaria.
  • Bidoanele pentru apa, suporturile de telefon, cosurile sau portbagajele sunt cateva dintre accesoriile care iti ofera un plus de confort pe bicicleta. Sa te hidratezi cand pedalezi sau sa ai la indemana un kit de prim ajutor in caz de accidentare sunt aspecte importante ce tin de sanatatea individuala.

In categoria de accesorii pentru biciclete de la BikeXCS gasesti toate aceste accesorii, dar si multe altele, care te vor ajuta sa iti mentii bicicleta intr-o stare buna si care vor contribui la confortul si siguranta ta in timp ce pedalezi.

Modele de antifurt bicicleta

Pentru ca bicicletele sunt considerate extrem de importante pentru posesorii lor, la ora actuala se gasesc diferite modele de sistemele de antifurt de bicicleta, astfel incat sa raspunda preferintelor tale.

  • Sistemul de inchidere poate fi cu cheie sau cu cifru, acesta din urma fiind mai eficient.
  • Antifurtul in stil U-lock ofera o mare protectie, fiind un sistem greu de taiat de catre hoti. Acesta insa este un sistem ce nu poate fi strans si, ca urmare, trebuie depozitat ca atare.
  • Sistemele de antifurt cu lant sau cu cablu sunt printre cele mai folosite, avand ca avantaj posibilitatea de strangere si de stocare. In cazul acestora, cu cat este mai gros si mai greu materialul, cu atat devine mai dificil de taiat de catre hoti.

Acestea sunt acele cateva accesorii ce ies din categoria „mofturilor” si intra in categoria lucrurilor necesare. Astfel, in cazul in care ai o bicicleta la care tii, de care vrei sa te bucuri mult timp si pe care vrei sa te simti in siguranta si confortabil, achizitioneaza-le si ajuta-te de ele ori de cate ori este nevoie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here