25 iunie 2021 – Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a ținut astăzi cea de-a 23-a reuniune anuală, desfășurată în cadrul unei sesiuni online.

 

Sub președinția Republicii Armenia, Consiliul a analizat și aprobat situațiile financiare ale Băncii pentru anul 2020. Consiliul de administrație a aprobat 22 de operațiuni noi în valoare totală de 771 milioane EURO în 2020. De asemenea, Banca s-a angajat să aloce un total de 624 milioane EURO pentru noi proiecte. În ciuda condițiilor dificile provocate de pandemie, Banca și-a menținut atât creșterea, cât și calitatea portofoliului. Pe parcursul anului, BSTDB și-a concentrat activitățile pe sprijinirea IMM-urilor și a altor firme pentru a face față crizei pandemiei, punând accentul pe acordarea de  împrumuturi pe termen scurt și sprijin pentru capitalul de lucru clienților existenți. Portofoliul BSTDB a depășit 2 miliarde de EURO la sfârșitul anului, marcând o creștere de 12% față de rezultatele din 2019. Banca și-a menținut profitabilitatea pentru al șaisprezecelea an consecutiv, cu un profit net de 14,2 milioane EURO.

 

Consiliul Guvernatorilor l-a numit președinte al Consiliului pe guvernatorul pentru Republica Azerbaidjan. Guvernatorii Republicii Bulgaria și ai Georgiei au fost aleși vicepreședinți, pentru o perioadă de un an. Următoarea reuniune anuală a Băncii și evenimentele asociate vor fi găzduite de Azerbaidjan.

 

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) şi “A2” acordat de Moody’s. Pentru mai multe informații, vizitați: www.bstdb.org.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here