Electronic Arts creează un nou lider global în cel mai mare segment din industria jocurilor video

 

București, 10 februarie 2021Electronic Arts, lider global în divertisment digital interactiv, și Glu Mobile, dezvoltator și distribuitor global de jocuri video pentru telefoane mobile, printre care Design Home, Covet Fashion și MLB Tap Sports Baseball, au încheiat un acord definitiv în baza căruia Electronic Arts va prelua Glu Mobile. Potrivit termenilor acordului, EA va achiziționa Glu pentru suma de 2,1 miliarde dolari, reprezentând valoarea companiei pe piață. Acționarii Glu vor primi câte 12,50 dolari în numerar pentru fiecare acțiune, mai mult cu 36% față de prețul de tranzacționare al acțiunilor Glu la data de 5 februarie 2021. După finalizarea tranzacției, valoarea acesteia se va adăuga activelor totale nete ale Electronic Arts și se preconizează ca profitabilitatea să crească începând din primul an.

Achiziția reprezintă un pas important pentru divizia de dezvoltare a jocurilor pentru telefoane mobile a Electronic Arts. Asocierea dintre Electronic Arts și Glu dă naștere unui portofoliu de produse de top pentru telefoanele mobile, care include peste 15 servicii live din categorii în creștere, ce însumează venituri contractate de 1,32 miliarde dolari  în ultimele douăsprezece luni. Prin unirea celor mai bune echipe de dezvoltare de jocuri pentru telefoanele mobile din cadrul Glu și Electronic Arts, ce au în portofoliul colectiv titluri din categoriile sport, lifestyle, RPG, casual și altele, și prin valorificarea puterii de marketing și distribuție a Electronic Arts pentru a genera acoperire globală, cele două companii vor crește rețeaua de 430 milioane jucători EA cu peste 100 milioane jucători lunari activi pe telefoane mobile și se vor extinde către noi potențiali jucători din întreaga lume.

„Achiziția Glu aduce împreună echipe și produse extraordinare și creează un nou lider în segmentul de jocuri pentru telefoane mobile, cu experiență dovedită în mai multe categorii de jocuri ce înregistrează creșteri rapide. Telefonul mobil continuă să crească și devine cea mai mare platformă de jocuri video din lume, iar prin integrarea jocurilor și echipei Glu dublăm dimensiunea afacerii noastre în acest segment. Ne bazăm pe un portofoliu larg și pe un public global în creștere pentru a oferi jucătorilor noștri experiențe din ce în ce mai interesante și pentru a continua creșterea Electronic Arts”, a declarat Andrew Wilson, CEO Electronic Arts.

„Această tranzacție încununează munca extraordinară pe care echipa Glu a depus-o pentru a oferi experiențe interactive de nivel internațional jucătorilor noștri, dezvoltând în același timp afacerea către rezultate financiare și operaționale excelente. Este un rezultat minunat pentru toți acționarii și partenerii noștri. Ca parte a Electronic Arts, vom continua să valorificăm oportunitățile pe care această industrie în dezvoltare a jocurilor pentru telefoane mobile ni le oferă”, a spus Nick Earl, CEO Glu.

Motivele strategice care au dus la această achiziție includ:

  • Crearea unui portofoliu de succes de jocuri pentru telefoanele mobile – Complementaritatea produselor de succes ale Electronic Arts și Glu va duce la crearea unui portofoliu care acoperă multe dintre cele mai populare genuri de jocuri pentru această platformă, inclusiv sport, RPG, lifestyle, casual și mid-core. Noua structură va avea un public divers din punct de vedere demografic, cu oportunități semnificative pentru extinderea francizelor și pieței.
  • Extinderea serviciilor live – Atât Electronic Arts, cât și Glu, s-au dovedit a avea succes în crearea de jocuri live pentru telefoanele mobile, care implică comunități mari de-a lungul mai multor ani și oferă venituri recurente notabile. Experiența pe care o au cele două companii în această zonă are un potențial ridicat de succes în continuare. Francizele Glu, cum ar fi Design Home, Covet Fashion și MLB Tap Sports Baseball, vor beneficia de licențele globale și de capacitatea de distribuție Electronic Arts pentru a le deschide către piețe noi și mai mulți jucători. Competența Glu de a construi și monetiza jocurile sport și casual pe telefoanele mobile, împreună cu recunoșterea Electronic Arts pe segmentul sport și nu numai, va accelera crearea de noi experiențe captivante pentru public.
  • Conducere creativă și experimentată și consolidarea capacității echipei – Glu aduce o echipă talentată de peste 500 de dezvoltatori de jocuri pentru telefoanele mobile (și aproape 800 de angajați în total), adăugând o proporție semnificativă diviziei Electronic Arts axată pe această platformă. Liderii creativi ai Glu sunt cunoscuți în Electronic Arts și au un țel comun de a crea jocuri de mare succes, longevive, pentru telefoanele mobile. Poziționarea în top în industrie, echipele talentate, experința în dezvoltarea de jocuri și francize longevive și tehnologia disponibilă celor două companii va fi un catalizator pentru livrarea de noi experiențe și creștere.
  • Creștere accelerată – Asocierea dintre Electronic Arts și Glu va fi un motor de dezvoltare pentru platforma de jocuri mobile. Cu venituri susținute din portofoliul de servicii live, competență în dezvoltarea unor categorii-cheie de jocuri pentru mobil, titluri numeroase, acces la o rețea de jucători de mare amploare și în creștere, cât și abilitatea de a atinge noi regiuni și piețe, achiziția se va adăuga rapid activelor totale nete ale Electronic Arts și se preconizează ca profitabilitatea să crească începând din primul an.

O prezentare a investitorilor care expune aspectele-cheie ale achiziției planificate este disponibilă pe site-ul EA: ir.ea.com.

Detalii despre tranzacția propusă

Consiliile de administrație ale Electronic Arts și Glu Mobile au aprobat tranzacția, iar consiliul de administrație al Glu recomandă acționarilor Glu să aprobe tranzacția și să adopte acordul de fuziune. Conform condițiilor acordului, acționarii Glu vor primi 12,50 dolari în numerar pentru fiecare acțiune deținută în cadrul Glu, reprezentând o valoare a capitalului propriu de 2,4 miliarde dolari și o valoare totală a companiei de 2,1 miliarde dolari, inclusiv lichiditățile Glu, în valoare netă de 364 milioane dolari. Se preconizează că tranzacția se va încheia în trimestrul care se încheie la 30 iunie 2021, sub rezerva aprobării de către acționarii Glu, primirii aprobărilor de reglementare necesare și a altor condiții obișnuite de tranzacționare.

Despre Electronic Arts

Electronic Arts (EA) este lider global în materie de divertisment digital interactiv. Compania dezvoltă și furnizează jocuri, conținut și servicii online pentru toate tipurile de platforme conectate la internet, de la console, la dispozitive mobile și computere personale. EA are peste 300 milioane de jucători înregistrați în întreaga lume. EA are sediul în Redwood City, California, iar compania este recunoscută la nivel global pentru un portofoliu de mărci apreciate de critici, ca EA SPORTS™ FIFA, Battlefield™, Apex Legends™, The Sims™, Madden NFL, Need for Speed™, Titanfall™ și Plants vs. Zombies™.

Mai multe informații despre EA sunt disponibile la www.ea.com/news.

EA SPORTS, Battlefield, Apex Legends, The Sims, Need for Speed, Titanfall și Plants vs. Zombies sunt mărci Electronic Arts Inc. FIFA este proprietatea deținătorilor mărcii și este utilizată cu permisiun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here