București, 28 Iunie 2019  – Dacă în urmă cu doar 6 luni (noiembrie 2018), 42% dintre românii utilizatori de internet foloseau servicii de streaming video pentru a se relaxa în timpul liber, în prezent procentul acestora atinge nivelul de 52% – arată cel de-al patrulea val al studiului cantitativ „Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor”, (eșantion reprezentativ la nivel național de 1061 respondenți, internet users, 18-65 ani), realizat de EXACT Business Solutions în mai 2019.

Utilizatorii de internet petrec zilnic între 1-2 ore pentru a viziona filme și seriale, în funcție de platforma de streaming online aleasă.  Odată cu această creștere, se remarcă și cea înregistrată de utilizarea smart TV-ului, atunci când ne referim la modalitatea de accesare a internetului. Astfel, în prezent, 36% dintre internauții români folosesc lunar smart TV-ul, pentru a fi online. „Dacă privim spre cifrele înregistrate acum 1 an și jumătate (primul val al studiului „Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor”, realizat în noiembrie 2017), când doar 24% dintre onlineri utilizau smart TV-ul, constatăm că, în 18 luni, rata de utilizare a acestui tip de device s-a bucurat de o creștere spectaculoasă – de 50%”, afirmă Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions.

 

Începe să scadă numărul minutelor alocate zilnic rețelelor de socializare

 

Trendul ascendent, observat în cazul folosirii serviciilor de streaming video și corelat cu utilizarea celui mai potrivit device pentru accesarea acestora (Smart TV-ul), determină modificări ale comportamentului online al românilor: crește numărul minutelor alocate zilnic platformelor de streaming și scade numărul celor petrecute pe rețelele de socializare. Principalele rețele sociale înregistrează în prezent o scădere zilnică de 20 de minute, comparativ cu cifrele analizate în noiembrie 2017.

 

 

 

 

Incidența utilizării rețelelor sociale nu se modifică, românii continuă să le acceseze zilnic, singura modificare fiind reprezentată de scăderea mediei minutelor zilnice, alocate.

 

 

Informațiile sunt parte a celui de-al patrulea val al studiului „Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor”, realizat de EXACT Business Solutions în luna mai 2019. Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, rezidente în mediul urban și rural și utilizatoare de internet. Volumul eșantionului a fost de 1061 respondenți. Aceștia au fost selectați din panelul EXACT Business Solutions, care conține 50.000 de respondenți, chestionarul fiind administrat online.

 

 

Despre EXACT Business Solutions

 

Cu experiență de peste 10 ani în marketing research, EXACT Business Solutions oferă o gamă largă de metode, tehnici și instrumente de cercetare atât pentru studii cantitative, cât și calitative. Pentru facilitarea înțelegerii și activării insight-urilor de la consumator în business-ul clientului, EXACT și-a extins aria de expertiză, prin adoptarea metodologiei Design Thinking. Ne propunem să inspirăm oameni și echipe prin organizarea de evenimente și cursuri, programe de instruire și de personal coaching, pentru ca organizațiile să-și construiască capabilitățile, cultura și mindsetul, folosind instrumente și metodologii de Design Thinking.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here