București, 10 octombrie 2017 Microsoft Ventures, în colaborare cu Madrona Venture Group, Notion Capital şi Vertex Ventures Israel, a anunţat azi competiţia ce se va desfășura la nivel global, Innovate.AI, menită să descopere startup-uri care contribuie la dezvoltarea viitoarului inteligenţei artificiale. Microsoft Ventures şi partenerii săi vor oferi premii totale de 3,5 milioane de dolari în finanţări de capital şi 2 milioane de dolari în credit Azure.

Începând de astăzi, startup-urile care folosesc tehnologii AI pentru aplicaţii, servicii sau platforme sunt încurajate să îşi depună înscrierile prin intermediul website-ului Microsoft Ventures, pentru a avea şansa de a câștiga unul dintre cele patru premii. Un milion de dolari în finanţări de capital şi 500.000 de dolari în credit Azure se vor acorda câte unui startup din fiecare regiune — America de Nord, Europa şi Israel — al patrulea premiu fiind acordat pentru concepte ce folosesc tehnologii AI pentru a genera un impact social pozitiv. Premiul AI for Good este de 500.000 de dolari în finanţări oferite de Microsoft Ventures şi 500.000 de dolari în credit

Azure.

 

La Microsoft, viitorul se bazează pe progresul tehnologiilor AI,” a afirmat Nagraj Kashyap, vicepreşedinte corporate și lider global al Microsoft Ventures. „Suntem încântaţi să lansăm această competiţie alături de un grup puternic de investitori, care cunosc importanţa aplicării acestor tehnologii pentru amplificarea creativității şi susținerea inovației în AI pe viitor.”

 

Accesul publicului larg la tehnologii AI şi folosirea sporită a acestora în întreaga lume este unul din principiile de bază ale Microsoft. Axându-se pe companii care realizează progrese veritabile în domeniu, Microsoft Ventures aplică practic potențialul de transformare al tehnologiei — maximizarea eficienței, garantarea siguranței şi chiar aducerea de soluții pentru unele dintre cele mai mari provocări ale societăţii. Colaborarea cu companii care împărtăşesc aceleaşi angajamente este un pas important înainte în accelerarea inovaţiei în AI şi încurajarea progresului în designul şi dezvoltarea viitoarelor aplicații inteligente.

Startup-urile sunt deja capabile să dezvolte business-uri importante pe baza AI la nivel de platformă şi aplicaţie,” a declarat S. Somasegar, managing director, Madrona Venture Group. „Acum că acestea pot folosi platformele AI emergente, cresc oportunităţile pentru crearea de business-uri extraordinare, care au în acelaşi timp un puternic impact pozitiv asupra societăţii. În calitate de parteneri, ne străduim zi de zi să încurajăm inovaţii care vor schimba vieţi şi suntem entuziasmaţi să lucrăm cu Microsoft Ventures pentru a identifica fondatorii şi echipele pasionate care vor clădi viitoarea generaţie de aplicaţii inteligente.

 

Înscrierile sunt deschise în perioada 10 octombrie – 31 decembrie 2017 pentru următoarele regiuni: Europa (EU), Israel şi America de Nord (Canada, Mexic şi S.U.A.). Companiile vor fi eligibile pentru a candida dacă au în ziua înscrierii mai puţin de 4 milioane de dolari în capital social, finanţare şi/sau împrumuturi, şi pot prezenta un produs, serviciu sau platformă care utilizează sau intenţionează să utilizeze tehnologiile AI, aşa cum acestea sunt definite de cercetările ştiinţifice relevante.

Companiile a trebuit întotdeauna să supravieţuiască într-un mediu competitiv, însă în lumea de astăzi presiunea este mai mare ca oricând. AI influenţează extraordinar de rapid toate industriile,” a menţionat Chrysanthos Chrysanthou, partener la Notion Capital. „Prin acest parteneriat cu Microsoft Ventures, suntem încântaţi să cunoaştem antreprenori care valorifică AI pentru a redefini industrii întregi la scară largă.”

 

Până la 10 finalişti din fiecare regiune vor primi şansa de a-şi prezenta personal inovaţia, fiecare concurând pentru a câştiga premiul de peste 1 milion de dolari atribuit regiunii respective. Startup-urile vor beneficia în acest fel şi de posibilitatea de a își evalua concurență, dar şi de o potențială finanțare de la partenerii VC regionali. Regulamentul complet şi informaţiile despre competiţie pot fi găsite pe pagina de înscriere a Microsoft Ventures.

Credem că AI are puterea de a transforma şi de a revoluţiona fiecare aspect al vieţii noastre,” a spus Emanuel Timor, partener general, Vertex Ventures Israel. „Există oportunităţi extraordinare pentru antreprenori de a crea produse noi, de a oferi inovaţii AI unice şi de a deveni lideri pe piaţă. Vertex Ventures Israel privește cu entuziasm parteneriatul cu Microsoft Ventures pentru susținerea ecosistemului AI şi a echipelor extrem de talentate din Israel şi din străinătate.”

Despre Madrona Venture Group

Madrona (www.madrona.com) investeşte în companii nou înfiinţate din domeniul tehnologiei din nord-vestul Statelor Unite încă din 1995 şi a avut ocazia de a influenţa unele dintre cele mai de succes companii tehnologice din regiune. Firma investeşte în special în runde de tip „seed” şi de Serie A din segmentul tehnologiei informaţiei. Madrona gestionează peste 1,3 miliarde de dolari şi a fost un investitor timpuriu în companii precum Amazon.com, Apptio, Rover.com şi Redfin.

Despre No

tion Capital

Notion investeşte în tehnologiile de business ale viitorului, în echipe şi companii care au capacitatea de a soluţiona cele mai importante probleme ale mediului de afaceri, transformând industrii întregi. Echipa Notion a înfiinţat, construit şi a realizat exit-ul din două companii SaaS de succes — Star şi MessageLabs şi investeşte exclusiv în tehnologie enterprise şi SaaS, cu intenţia de a forma lideri de categorie. Portofoliul Notion include Brightpearl, Dealflo, GoCardless, MOVE Guides, NewVoiceMedia, Currencycloud, Tradeshift, Triptease şi Workable. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: www.notioncapital.com

Despre Vertex Ventures Israel

Vertex Ventures este un lider global în investiţii cu capital de risc, care susţine antreprenorii să îşi transforme ideile în afaceri de talie mondială. Cu un capital angajat cumulat de peste 2,5 miliarde de dolari, Vertex investeşte în companii nou înfiinţate din sectoarele IT şi sănătate din Silicon Valley, China, India, Israel şi Asia de Sud-Est. Din 1988, Vertex are onoarea să colaboreze cu fondatorii liderilor globali precum Waze, 91, Grab, IGG, CyberArk, Reebonz, SolarEdge, Force10, FirstCry, Yatra şi Changba. Vertex Ventures Israel este unul dintre pilonii reţelei de fonduri a Vertex Group şi se axează pe companiile nou înfiinţate din sectorul IT din Israel. Aflaţi mai multe aici.

Despre Microsoft Ventures

Microsoft Ventures este subdivizia responsabilă cu investiţiile cu capital de risc a Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft), lider în furnizarea de platforme şi soluţii de productivitate pentru o lume mobile-first, cloud-first. Microsoft Ventures colaborează cu antreprenori vizionari, căutând să stimuleze transformarea digitală. Ca parte a promisiunii sale către companiile din portofoliu, Microsoft Ventures oferă acces la o serie fără egal de resurse de intrare pe piață şi relaţii strategice la nivel global. Microsoft Ventures îşi desfăşoară în prezent activitatea în Londra, New York, San Francisco, Seattle şi Tel Aviv. Aflaţi mai multe aici.

 

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul.

În România, Microsoft și cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali oferă companiilor un set bogat de soluții de mobilitate și creștere a eficienței în afaceri. Totodată, firmele mici și mijlocii au la dispoziție un serviciu de contact specializat la Microsoft România pentru informații suplimentare și consultanță (021 529 7174), iar pe www.microsoft.ro/studiidecaz sunt disponibile exemple de companii românești care folosesc soluții de mobilitate și cloud pentru a-și crește competitivitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here