In ziua de astazi nu poti sa-ti valorifici apartamentul sau casa daca nu detii si un certificat energetic Suceava. Astfel, acest certificat il poti compara cu cel de emitere radiatii pentru telefoane sau cu cel de emitere noxe in cazul automobilelor. Cert este ca din 2013 acest certificat este obligatoriu prin Legea 159/2013 publicata in Monitorul Oficial.

Care este rolul unui certificat energetic Suceava?

Certificat energetic Suceava reprezinta garantia eforturilor financiare depuse de catre proprietar in ceea ce priveste costurile cu intretinerea. Astfel, cu cat este mai ridicata eficienta energetica a unui imobil, cu atat valoarea acestuia va fi mai mare.

In fapt, acest certificat energetic Suceava nu ofera altceva decat informatii cu privire la consumul de energie, consumul real, de care se vor bucura chiriasii sau viitorul proprietar. In urma acestor informatii, in momentul vanzarii sau inchirierii imobilului se poate forma o parere despre cheltuielile viitoare cu incalzirea imobilului, despre factura la electricitate sau cea de apa calda menajera. Pe scurt, certificatul energetic, va furniza informatii despre pretul total pentru intretinerea locuintei ce trebuie investit luna de luna.

Deci, daca vrei sa vinzi sau sa inchiriezi o locuinta, vei avea nevoie fara doar si poate de un certificat energetic Suceava, insa acesta isi dovedeste utilitatea chiar si in cazul in care vei dori sa renovezi locuinta si sa o reabilitezi termic.

Care sunt cladirile care au nevoie de certificat energetic Suceava? Cele care se vand sau se inchiriaza, cele care se construiesc sau sunt supuse reparatiilor majore, blocuri de locuinte, locuinte unifamiliale, birouri, restaurante si hotele, spitale, cladiri ale institutiilor de invatamant, cladiri pentru servicii de comert, sali de sport sau orice cladiri care consuma energie.

Exista si cladiri pentru care nu este nevoie de certificat energetic Suceava?

Da, exista cladiri pentru care nu se intocmeste certificat energetic Suceava. Care sunt acestea?

Cladirile exceptate explicit de lege. In aceasta categorie sunt incluse monumentele protejate de lege, lacasele de cult, cladirile provizorii, dar si cladirile care se vand chiar inainte de a se efectua receptia la terminarea lucrarilor. Amintim insa si de cladirile independente care au suprafata utila chiar mai mica de 50 mp si cladirile rezidentiale ce sunt destinate utilizarii lor pentru mai putin de 4 luni in fiecare an;Cladirile exceptate implict de lege. Adica este vorba despre acele cladiri carora le lipseste consumul de energie intrebuintat pentru a asigura confortul interior. De exemplu, o astfel de cladire poate fi considerat un depozit care nu are apa calda menajera si nici instalatii pentru incalzire.

La cine pot apela pentru obtinerea unui certificat energetic Suceava?

Pentru a obtine nu certificat energetic Suceava adreseaza-te echipei Certificat Energetic Suceava care-ti va pune la dispozitie specialisti care vor indeplini acest demers cu profesionalism maxim, intr-un timp scurt si la un pret foarte bun.

Serviciile prestate de catre Certificat Energetic Suceava nu numai ca sunt profesionale, insa sunt si autorizate, astfel incat vei afla in mod corect eficienta energetica a cladirii, fapt ce te va ajuta si pe tine pentru a cunoaste care sunt cheltuielile reale, dar si pentru atunci cand vrei sa vinzi sau sa inchiriezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here