București, 15 noiembrie 2023. 1500 de locuitori au lăsat mesaje în Copacul Dorințelor Comunității Sectorului 6, în cadrul evenimentului realizat de One Night Gallery și co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Proiectului Cultura 2023.

11 și 12 noiembrie au fost două zile speciale pentru locuitorii sectorului 6 din București pentru că s-au putut bucura de o instalație de artă digitală colaborativă marca One Night Gallery, disponibilă publicului în Parcul Liniei.

Copacul Dorințelor a fost o instalație interactivă care a adus în același loc speranțele și dorințele celor care fac parte din comunitatea Sectorului 6 al Capitalei. Proiectul co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023, a fost foarte bine primit, cu 1500 de mesaje transmise de locuitori.

„Să zâmbim mai des”, „Momente magice de bucurie și recunoștință”, „Să fie zăpadă de săniuș”, „Mai mult verde”, „Să mergem zilnic cu bicicletele”, „Fericire pentru toată lumea și să nu plece nimeni supărat” sunt doar câteva dintre mesajele primite.

Acestea au sosit sub formă de sms pe un număr de telefon dedicat evenimentului. Mesajele au fost ulterior preluate pe un ecran animat înalt de 6 metri, unde s-au transformat în ramuri virtuale, proiectate în timp real și au putut fi văzute de toți cei prezenți în parc între orele 11:00 și 22:00, atât sâmbătă, cât și duminică.

Ne-am dorit să scoatem oamenii din rolul de locuitori pasivi ai orașului și să-i facem să acționeze, să-și declare liber dorințele și speranțele și să aparțină astfel comunității din care fac parte. Mai mult, să-i determine și pe alții să acționeze spre binele comunității. De aceea am adus laolaltă publicul și artiștii în cadrul unei instalații participative care sperăm că a fost, pe cât de inedită, pe atât de inspirațională„, spun fondatorii One Night Gallery.

Copacul Dorințelor Comunității Sectorului 6 este un proiect câștigat de One Night Gallery – o platformă culturală și educațională al noilor arte prin tehnologii emergente – în cadrul Proiectului Cultura 2023.

Proiectul vine în întâmpinarea publicului dornic de experiențe artistice de artă new media și a fost gândit pentru a activa audiențe de toate vârstele, dornice de manifestări artistice moderne, bazate pe tehnologie digitală.

……………………………………………………………………………………………………

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este o platformă culturală și educațională ce acționează cu precădere în spațiul new media art cu scopul de a susține și promova arta contemporană din România prin noile media. Prin formatele expoziționale propuse artiștii sunt provocați să realizeze spații imersive și să folosească noi instrumente de storytelling digital, integrând în proiectele lor Realitatea Virtuală, Realitatea Augmentată, Video Mapping, Inteligența Artificială, ilustrații, sound design și instalații interactive.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, puteți accesa www.primarie6.ro/program-cultura-2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here