Ecovillas Company prezintă la Târgul Național Imobiliar cel mai nou proiect rezidențial pe care îl dezvoltă în Pipera – Epique home – un concept architectural unic, locuințe bazate pe energie verde, sustenabilitate și eficiență energetică!

Proiectul Epique home din Pipera beneficiază de tehnologii de ultimă generație, oferind viitorilor proprietari o locuință confortabilă, dar în același timp și prietenoasă cu mediul înconjurător, dotările alese având ca scop crearea unui mediu sănătos și confortabil acasă.

Proiectul se află într-o locație excelentă, în apropierea celor mai importante instituții internaționale de învățământ din zona Erou Iancu Niculae, o zonă foarte căutată din Nordul Capitalei.

Cele 18 case se remarcă prin unicitatea arhitecturii, fiind singurul proiect rezidenţial de tip carte ce spune povestea familiilor care vor locui aici. Cartea deschisă de la intrarea în complex reprezintă file din povestea fiecărei familii, iar nervurile de pe faţadă sunt aşezate asemenea unor cărţi puse în bibliotecă. Arhitectura proiectului a fost ideea lui Maxim Calujac, un arhitect din Republica Moldova, apreciat la nivel internaţional cu premii câştigate la cele mai importante competiţii de arhitectură din lume. Fiecare casă poartă numele celor mai renumiţi autori internaţionali. Aşadar, Mark Twain, Ernest Hemingway sau Jules Verne vor fi “acasă” pentru familiile ce vor alege acest complex.

Epique home oferă locuitorilor săi o serie de dotări care îmbunătățesc starea de bine acasă și au un impact pozitiv asupra sănătății, protejând mediul înconjurător.

Casele din proiect nu sunt racordate la gaz, fiind un proiect ce nu emite CO2 în atmosferă, deoarece sunt dotate cu pompe de căldură geotermale, din Suedia. Această tehnologie preia energia din sol și o transformă în încălzire, răcire și apă caldă pentru nevoile unei familii, asigurând astfel necesarul de consum pentru o casă cu un consum redus de energie electrică. De asemenea, fiecare cameră este dotată cu un sistem de ventilare cu recuperare de căldură, cu ajutorul căruia locuitorii pot respira aer proaspăt mereu, fără a mai deschide geamurile. În felul acesta aerul viciat este scos din casă și introdus aer proaspăt, lucru care îmbunătățește eficiența energetică.

Venim la târgul imobiliar cu un concept unic, atât din punct de vedere architectural, cât și din punct de vedere al beneficiilor pe care o casă de acest fel le oferă. Casele din proiect sunt eficiente energetic, incluse în clasa de eficiență energetică A, au tehnologii verzi, de ultimă generație. Pompele de căldură geotermice nu sunt niște dotări standard, fiind o soluție tehnică mai scumpă, dar care are un randament foarte bun. De asemenea, sistemul de ventilare și răcirea pasivă sunt dotări care îmbunătățesc calitatea vieții. Scopul nostru este de a livra locuințe cu minim de mentenanță, practic ne dorim ca locuitorii acestora să intervină cât mai puțin cu reparații în timp și să se bucure de un randament bun și costuri reduse. (VLAS VEACESLAV, CEO Ecovillas Company, dezvoltatorul Epique home)

O noutate în proiect este și sistemul pentru aspirator centralizat care scoate prin pereți, direct afară, praful din casă atunci când se face curățenie. Casele se vând finisate cu materiale lux precum marmură, parchet stratificat și obiecte sanitare din gama premium. Înălțimea camerelor atinge aproape 3 metri, iar ferestrele sunt foarte mari, tocmai pentru a asigura cât mai multă lumină naturală în casă. Fațada caselor este realizată din marmură, accesul în complex este securizat și supravegheat video.

Casele sunt pregătite pentru montajul de panouri fotovoltaice, pentru prize mașini electrice, dar au și un sistem ready smart home prin care clienții pot decide ce anume pot controla din telefon. În felul acesta, pot transforma casa într-una independentă energetic și ușor de controlat din telefon.

Fiecare casă are o suprafață utilă totală de 158 mp, cu 4 camere, 3 băi, bucătărie, spații de depozitare și parcare acoperită, plus grădină proprie și terasă circulabilă de aproximativ 80 mp. Prețul unei case în acest moment este 357.525 euro + tva. Pe perioada târgului, dezvoltatorul va oferi o casă la un preț special de 340.000 euro + tva, pentru rezervarea efectuată în una dintre cele 3 zile ale târgului și pentru care se va achita un avans minim de 25%.