Fundația caritabilă Open Eyes a SoftServe va achiziționa și trimite în Ucraina, către linia frontului, 100 de ambulanțe. Aceste vehicule medicale se vor adăuga celorlalte 123 donate până în prezent cu ajutorul companiei.

Proiectul caritabil, denumit „Drive for Life.+100„, a fost anunțat cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a companiei.

Pe parcursul acestui an de război, conform informațiilor Ministerului Sănătății din Ucraina, forțele ruse au distrus 250 de ambulanțe, alte 103 au fost avariate și 125 furate. Pentru a reface rapid flota de vehicule de urgență de pe front, Ucraina colaborează cu parteneri și organizații internaționale pentru a oferi ajutor. De asemenea, sectorul de afaceri ucrainean nu este nici el indiferent în ceea ce privește nevoile apărătorilor.

„De la începutul războiului, fundația Open Eyes a furnizat 123 de ambulanțe și vehicule de evacuare medicală către linia frontului, contribuind astfel la acordarea de asistență medicală și la transportul a peste 5,000 de victime. Continuăm să ne dedicăm resursele pentru a ajuta medicii să își facă meseria”, a comentat Taras Vervega, co-fondator SoftServe și președintele fundației caritabile, Open Eyes.

Proiectul caritabil a început prin achiziționarea a patru ambulanțe din străinătate, care sunt în prezent recondiționate și vor fi trimise în curând în cele mai fierbinți zone de pe front. Înainte de a fi trimise, vehiculele sunt supuse unor inspecții tehnice și sunt dotate cu echipamente medicale și medicamente necesare pentru a salva vieți. Fundația colaborează direct cu peste 70 de unități medicale, ceea ce îi permite să înțeleagă clar și să răspundă nevoilor profesioniștilor din domeniul medical.

„SoftServe este un business sustenabil, iar sprijinirea comunităților din care facem parte este o componentă importantă a organizației noastre.  Acum, la aniversarea a 30 de ani, ne întoarcem la rădăcinile noastre și continuăm demersul inițiat anul trecut pentru sprijinirea Ucrainei în această perioadă de agresiune. Un demers sprijinit de angajații, clienții și partenerii SoftServe din întreaga lume, inclusiv cei 100 de colegi din România,” spune Dan Paraschiv, Country Manager SoftServe România.

Compania SoftServe va dona peste 1,2 milioane dolari pentru achiziționarea de ambulanțe. Celalaltă parte a fondurilor necesare – 600.000 dolari – va fi strânsă de către Open Eyes prin crowdfunding – donații din partea angajaților, clienților și partenerilor, precum și a altor persoane care doresc să sprijine acest proiect, din întreaga lume.

În primele zile, Open Eyes a strâns deja 46,000 de dolari.

Anul trecut, cu ocazia celei de-a 29-a aniversări, SoftServe a contribuit la achiziționarea și transferul pe linia frontului a 71 de ambulanțe și 52 de vehicule de evacuare medicală, dar și la dotarea lor cu echipamentul necesar.

Începând cu 24 februarie 2022, SoftServe a donat aproximativ 17.6 milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina. O parte semnificativă din această sumă a fost cheltuită pentru proiecte ale Open Eyes. Odată cu invazia Rusiei în Ucraina, fundația a achiziționat și donat peste 512 tone de ajutor umanitar, peste 30,000 de pachete cu medicamente și a furnizat 8,779 de echipamente informatice și 22,617 de echipamente de protecție pentru cei care apără țara.

Despre SoftServe

SoftServe este una dintre cele mai mari companii IT din Europa Centrală și de Est, cu peste 10.000 de angajați. Înființată în 1993, la Lviv, Ucraina, s-a extins în Polonia și Bulgaria în 2014 și a deschis recent centre de dezvoltare în Mexic, Columbia, Chile și România.

Compania are deja o echipă de peste 100 de persoane în România și plănuiește să ajungă la 800 de persoane în următorii 3 ani. În prezent, SoftServe are câteva zeci de poziții deschise pe plan local, căutând, printre altele, Big Data și DevOps Engineers.

Compania oferă expertiză aprofundată în inginerie software, Cloud și DevOps, Big Data, AI și Machine Learning, Internetul Lucrurilor, realitate extinsă (XR) și robotică. Printre clienții companiei se numără giganți precum IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera și alții. SoftServe este partener Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, dar și al altor companii de tehnologie bine cunoscute.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here